(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas trečiadienį savo kabinete susitiko su naujai pradedančiu kadenciją Latvijos ambasadoriumi Lietuvoje Virsis Martiņš, kuris atvyko su mandagumo vizitu.

„Džiugu Jus priimti mūsų mieste. Labai gerai sutarėme su prieš tai rezidavusiu ambasadoriumi, todėl tikimės, kad ir su Jumis sies glaudūs ryšiai. Daugiau kaip prieš metus bendrovė „airBaltic” pradėjo tiesioginius skrydžius iš Kauno oro uosto į Rygą. Tai padėjo pritraukti daugiau turistų, tačiau, kai teko lankytis Latvijoje ir bendrauti su Jūsų tautiečiais, pastebėjau, jog daugelis žino Kauną, bet jame lankėsi prieš daug metų.

Tikiuosi, kad aktyvesnis bendradarbiavimas sudomins latvius atvykti į Kauną. Juo labiau, kad kitais metais Kaune vyks du dideli tarptautiniai renginiai: Hanza dienos ir Europos vyrų krepšinio čempionatas. Kviečiame amatininkus, muzikantus, prekeivius sudalyvauti Hanza dienose, o krepšinio sirgalius – krepšinio čempionate”, – susitikimo metu kalbėjo meras A. Kupčinskas.

„Man taip pat labai malonu apsilankyti Kaune. Ketinu pratęsti savo pirmtako darbus ir kuo aktyviau bendradarbiauti su Lietuvos miestais. Kaunas mums įdomus miestas tiek ekonomine, tiek akademine prasme. Latvijos pramonės rūmai jau keletą metų aktyviai bendradarbiauja su Kauno pramonės, prekybos ir amatų rūmais. Be to, bendraujame ir su Kauno akademine bendruomene. Šiandien vykome į susitikimą į Vytauto Didžiojo universitetą, aptarėme įvairias ryšių plėtojimo galimybes. Lietuvoje net keturiuose miestuose – Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Klaipėdoje veikia centrai, kuriuose populiarinama latvių kalba ir kultūra. Tai ypač džiugina”, – sakė Latvijos ambasadorius V. Martinš.

Kauno vadovas A. Kupčinskas sutiko su ambasadoriaus pasiūlyta mintimi, kad būtų galima sustiprinti ryšius tarp Kauno ir kurio nors Latvijos miesto.

„Prieš keletą metų Kauno delegacija viešėjo Daugpilyje, buvo bandoma tapti miestais partneriais, tačiau tuo metu nepavyko iki galo įgyvendinti sumanymą. Palaikau ambasadoriaus iniciatyvą dėl miestų bendradarbiavimo”, – sakė A. Kupčinskas.

Susitikimo metu meras ir ambasadorius aptarė Žalgirio arenos statybas, ekonominę šalių situaciją, artėjančius savivaldybių tarybos rinkimus. Atsisveikinant meras A. Kupčinskas Latvijos ambasadoriui įteikė atminimo dovanų su didžiuoju Kauno herbu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: