(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kaune vieši Lipės apskrities (Vokietija) delegacija, kurią pirmadienį priėmė miesto vadovai. Pirmadienį į Savivaldybės didžiąją salę susirinkusius Kauno miesto vadovus, Tarybos narius bei svečius pasitiko Kauno bigbendas su nuotaikinga programa.

„Jau 20 metų trunka mūsų partnerystė su Lipės apskritimi. Ir tai ne tik tarpkultūrinis bendradarbiavimas, tačiau ir labai konkretūs darbai: kai Kauną šiais metais nusiaubė dvi stichijos, Lipės apskritis nedelsdama atsiuntė savo ugniagesių bei gelbėtojų techniką, kuri mums tikrai labai padėjo. Už tai dėkoju visų miestiečių bei Kauno ugniagesių vardu”, – dėkojo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas. Merui simbolinę dovaną – pirštines ir šaliką – įteikė Lipės apskrities viršininko pavaduotojas.

Svečiams išsamiai buvo pristatyti du svarbiausi 2011 metų Kauno miesto projektai: „Hanza dienos 2011″ bei Europos vyrų krepšinio čempionatas bei jo finalinis etapas, kuris vyks Kaune, Žalgirio arenoje.

„Hanza dienų” meno vadovas Andrius Žiurauskas svečiams papasakojo pirklių sąjungos (Hanzos Lygos) atsiradimo bei plėtros istoriją, pateikė įdomių faktų bei sąsajų iš jos gyvavimo iki XVI a. su Kauno miestu. Nuo XX a. 9 dešimtmečio sąjunga atkurta – tai ekonomiškai ir politiškai aktyvių, siekiančių bendradarbiauti ir kadaise priklausiusių senajai istorinei Hanzos Lygai miestų organizacija, kurios dalimi yra ir Kaunas. Didelio susidomėjimo sulaukęs pristatymas sužavėjo Lipės apskrities atstovus, kurie pažadėjo kitais metais atstovauti savo apskritį ir atsiųsti viduramžių muzikos trupę.

Vėliau delegacijai pristatytas Europos vyrų krepšinio čempionatas, kuriame rungtyniaus ir Vokietijos rinktinė su lyderiu Dirku Nowitzki. Visų Vokietijos politinių partijų atstovus labai domino galimybė plėtoti ne tik kultūrinius ryšius, tačiau ir keistis patirtimi sportiniu bei socialiniu principu – vokiečiai kitais metais organizuos stovyklas vaikams iš Kauno prie Šiaurės jūros. Kauno savivaldybės administracija išgirdo ne tik kvietimą sužaisti draugiškas futbolo rungtynes, bet ir atsiųsti savo rankinio žaidėjų, kurie galėtų pasistažuoti aukšto lygio Vokietijos rankinio lygoje.

Miestų delegacijos sutarė bendradarbiauti bei keistis patirtimi atsinaujinančios energetikos, socialinės rūpybos bei daugelyje kitų sričių. Po susitikimo svečiai buvo pakviesti į statomą Žalgirio areną.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: