Kaunas.lt archyvo nuotr.

Dvi savaites krepšinio aistruolius į „Žalgirio” areną kvietęs Pasaulio vaikinų jaunių (iki 17 metų) krepšinio čempionatas liepos 8 d. buvo iškilmingai užbaigtas. Čempionate jėgas išbandė dvylika stipriausių pasaulio jaunių ekipų iš Egipto, Kinijos, Korėjos, Ispanijos, Čekijos, Prancūzijos, Australijos, JAV, Kanados, Argentinos, Kroatijos ir Lietuvos.

„Kaune vykęs jaunių krepšinio čempionatas parodė, kad miestas pajėgus organizuoti ir pačio aukščiausio lygio tarptautines varžybas. Organizatorius gyrė ir sportininkai, ir treneriai, ir teisėjai, ir krepšinio sirgaliai. Aukštą čempionato lygį ir naujos arenos funkcionalumą pabrėžė ir FIBA prezidentas Ivanas Maininis. Malonu, kad sekasi sėkmingai bendradarbiauti su Lietuvos krepšinio federacija. Tai galėtų paskatinti ir kitų sporto šakų federacijas organizuoti renginius moderniausioje šalies arenoje”, – apie vykusį čempionatą kalbėjo miesto meras Andrius Kupčinskas.

Kalbėdamas apie ne itin sėkmingą Lietuvos jaunių rinktinės pasirodymą, A. Kupčinskas teigė „Nederėtų iš jaunuolių tikėtis tiek pat, kiek tikimės iš vyrų rinktinių. Jiems dar reikia sukaupti nemažai sportinės patirties”.
Kauno turizmo informacijos centro direktorius Sigitas Sidaravičius tvirtino, kad Kaune vykęs čempionatas pagyvino miestą.

„Pagyvėjimas mieste šias dvi savaites tikrai buvo jaučiamas: sportininkų artimieji užsisakydavo ekskursijas, pasiėmę žemėlapį vaikščiodavo po miestą, pirkdavo suvenyrus. Ir patys krepšininkai, turėdami laisvo laiko, apžiūrinėjo Kauną”, – pasakojo S. Sidaravičius.

Stipriausi čempionate pasirodė amerikiečių jaunimas – jie laimėjo pirmą vietą ir pasipuošė aukso medaliais. Antra liko Australijos rinktinė, trečią vietą užėmė kroatai. Lietuvos jaunių rinktinė, treniruojama Pauliaus Juodžio, užėmė 9 vietą. Naudingiausiu čempionato krepšininku buvo pripažintas JAV rinktinės puolėjas Jahlilas Okaforas. Kartu su juo į simbolinį čempionato penketuką pateko australas Dante Exumas, argentinietis Gabrielis Deckas, kroatas Mario Hezonja bei dar vienas amerikietis Justise Winslow.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: