(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos tarnybos Sanitarijos inspekcija kovo ir balandžio mėnesiais vykdė viešąją akciją „Augink gyvūną atsakingai”. Akcijoje dalyvavo ne tik Sanitarijos inspekcijos, Viešosios tvarkos specialistai, bet ir Kauno policijos pareigūnai, UAB „Nuaras” darbuotojai, seniūnijų atstovai.

Visose Kauno miesto seniūnijose vykusios akcijos patikrinta ar šunys viešose vietose vedžiojami su pavadėliu ir antsnukiu, ar gyventojai turi priemones vedžiojamų viešose vietose gyvūnų išmatoms surinkti, ar laikomi gyvūnai yra paženklinti ir užregistruoti.

Akcijos buvo nustatytas 201 Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisyklių pažeidimas. Gyvūnų augintojams skirti 162 žodiniai įspėjimai, surašyti 39 Administracinių teisės pažeidimų protokolai. Išdalinta 150 Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisyklių knygelių,”- apie akcijos rezultatas kalbėjo.

„Mūsų akcijos tikslas buvo ne vien Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisyklių kontrolė, bet ir tam tikra prevencija, siekiant informuoti, sudrausminti, paskatinti kauniečius gyvūnus auginti atsakingai. Gyvūnų augintojams buvo dalinama nauja Gyvūnų laikymo taisyklių redakcija, aiškinama, jog visi šunys laikomi Kauno mieste turi būti užregistruoti. Džiugu paminėti, kad akcijos metu buvo sutikta daug šunų augintojų, kurie savo gyvūnus buvo užregistravę, vedžiojo su pavadėliais ir antsnukiais, bei kaip ir pridera kiekvienam atsakingam šunų laikytojui, turėjo krepšelius gyvūnų išmatoms surinkti. Tokie gyvūnų savininkai buvo pagirti,”- apie akcija pasakojo Sanitarijos inspekcijos vadovas Donatas Senikas.

Registruotų gyvūnų duomenys buvo tikrinami VšĮ „Gyvūnų registravimo centro” duomenų bazėje. Gyvūnų registravimas ir ženklinimas mikroschema yra naudingas patiems gyvūnų savininkams, nes padeda greičiau rasti dingusius gyvūnus, mažinti pasiutligės židinių skaičių, palengvina keliones į kitas šalis, bei įpareigoja savininkus atsakyti už savo augintinius ir tinkamai juos prižiūrėti. Paaiškėjo, jog yra ir tokia dalis šunų savininkų, kurie gyvūną užregistravę, tačiau nemoka Kauno miesto savivaldybės tarybos nustatytos vietinės rinkliavos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: