(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Kaune vyko jau tradiciniu tapęs tarptautinis graikų – romėnų imtynių vaikų, jaunučių ir jaunių turnyras. Puiki varžybų organizacija į varžybas pritraukė net 165 sportininkus iš Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos, Latvijos, Estijos ir vienuolikos Lietuvos imtynių centrų. Beje, kaimynai iš Kaliningrado srities tuo pačiu metu jau daug metų vykdo prestižinį V.Babinovo vardo imtynių turnyrą. Tačiau ir jie nesugebėjo atsispirti pagundai pasigalynėti Kaune ir savo varžybas nukėlė vėlesniam laikui.

Šiemetinis turnyras ir dalyvių skaičiumi, ir meistriškumu ženkliai aplenkė praėjusius ir šalies imtynių žemėlapyje užkariavo aukštas pozicijas. Galima drąsiai teigti, kad kauniečių renginys tapo lygiaverčiu garsiems Anykščių V.Žmogino vardo ir Visagino imtynių turnyrams.

Kaune neapsieita be netikėtumų. Varžybų favoritais laikyti baltarusiai neiškovojo nei vieno aukso medalio, o rusai namo išsivežė tik du apdovanojimus.

Nustebino nugalėtojo vardą iškovojęs N. Marma, kuris visas keturias kovas „švariai“ laimėjo prieš tuos varžovus, kurių anksčiau nebuvo įveikęs.

Vidas Paleckis

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: