(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno geležinkelio stotyje – pirmasis “freestyle” futbolo čempionatas Lietuvoje

Šį šeštadienį Kauno geležinkelio stotis vienai dienai pavirs futbolo aikštele, kur nesvarbi komanda, žaliosios vejos kokybė ir įvarčiai. 17:00 val. geriausi šešiolika kamuolio virtuozų pradės kovas vienas prieš vieną dėl Lietuvos čempiono vardo. Pirmojo Lietuvoje “freestyle” futbolo turnyro nugalėtojas atstovaus šaliai “Red Bull Street Style” pasaulio čempionate Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) 2010 m. balandį.

Lietuvos futbolo rinktinė pralaimėjo Farerams ir jau atsisveikino su viltimis kovoti pasaulio futbolo čempionate. Bet savo atstovą su futbolo kamuoliu Pietų Afrikoje Lietuva vis dėl to turės. Finalo Kaune nugalėtojas varžysis su nugalėtojais iš kitų 52 šalių “Red Bull Street Style” pasaulio finale PAR mieste Keiptaune.

“Red Bull Street Style” – tai futbolo ir breiko dvikovos kombinacija, tarsi šokis su kamuoliu. Taisyklės paprastos: 3 minutės, 2 žaidėjai ir 1 kamuolys. Šios sąlygos sukuria kovos lauką, kur nugali geresnė kamuolio kontrolė, kūrybiškumas ir stilius.

Du žaidėjai turi po tris minutes, kad parodytų geriausius savo triukus su kamuoliu – kamuolys perduodamas maždaug kas 20 sekundžių. Po pasirodymo speciali komisija sprendžia, kas patenka į kitą etapą.

Lietuvos finale Kaune kamuolio virtuozus vertins geriausias 2007 m. Lietuvos futbolo A lygos žaidėjas, brazilas Rafaelis Ledesma (atsakingas už kamuolio kontrolę), vienas geriausių Lietuvos breikerių Laurynas Žakevičius, žinomas b-boy Lau slapyvardžiu (atsakingas už stilių) ir sporto žurnalistas bei futbolo komentatorius Gediminas Reklaitis (atsakingas už kūrybiškumą).

“Red Bull Street Style” stuburu bus DJ Mamania ir DJ Mix, kurie vadovaudami vinilams pasirūpins, kad visi dalyviai pasirodytų maksimaliai gerai.

Renginys nemokamas, todėl pirmieji atėję užsiims geriausias vietas stebėti Lietuvos kamuolio virtuozus. Žiūrovams Kauno geležinkelio stoties keleivių salės durys atidaromos nuo 16:30 val.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: