(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Prancūzijos ambasados, Vilniaus prancūzų kultūros centro ir gausaus būrio rėmėjų dėka, Kauno klubas „BOULES LT“ rugsėjo 4 dieną po M.K. Čiurlionio tiltu Kaune surengs petankės turnyrą klubo taurei laimėti.

Kadangi turnyras rengiamas jau trečius metus iš eilės, prisiminus žaidimo kilmę ir jo pradininką (Jules le Noir po nelaimingo atsitikimo tapo neįgaliu), solidarizuojantis su socialiai atsakingais, brandžiais ir aktyviais visuomenės subjektais, klubas nusprendė surengti „MIX“ turnyrą – socialinį projektą. Jo tikslas – įtraukti į aktyvesnį laisvalaikio praleidimą asmenis su negalia.

„MIX“ reiškia, kad komandos bus sudaromos turnyro dieną burtų traukimu iš trijų atskirų talpų principu: ekspertas, *pradedantysis, rėmėjas. (*pradedantysis – būtinai asmuo su negalia).

Kelias savaites iki turnyro buvo rengiami susitikimai su tokiomis organizacijomis kaip “Kauno neįgaliojo jaunimo užimtumo centras”, „Kauno neįgaliųjų draugija“, „Kauno specialiosios olimpiados klubas“, „Jonavos r. neįgaliųjų sporto klubas “, „ Lietuvos paraplegikų asociacija“, su tikslu paįvairinti jų kasdienybę supažindinant artimiau su petanke.

Dėl neįprasto turnyro formato klubas sulaukė ypatingo rėmėjų dėmesio už ką dėkingi ne tik klubo „BOULES LT“, bet ir visų aukščiau minėtų organizacijų nariai.

Turnyro registracija – 9 val.; Pradžia – 10 val.

Rėmėjų dėka turnyro dalyviai bus vaišinami nemokamais pietumis, gaus teminius turnyro marškinėlius, atminimo dovanas.
Nugalėtojams bus įteiktos Kauno miesto savivaldybės kūno kultūros ir sporto skyriaus įsteigtos taurės ir medalių komplektai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: