Kauniečiai paminėjo Vytauto Didžiojo karūnavimo dieną
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Šiandien, rugsėjo 8 d., Kaune, prie Vytauto Didžiojo paminklo vyko Vytauto Didžiojo karūnavimo dienos minėjimas, kurį surengė Kultūros skyrius ir Vytautų klubas.

Šiais metais minime Vytauto Didžiojo karūnavimo 581-ąsias metines.

„Vytautas Didysis – mūsų garbė ir pasididžiavimas. Vytauto karūnavimui buvo parengti visi dokumentai. Jeigu ne lenkų klasta, Vytautas Didysis būtų buvęs karūnuotas. Tegyvuoja Vytautas Didysis”, – sakė S. Buškevičius.

„Dvidešimt pirmąjį kartą susirenkame prie Vytauto Didžiojo paminklo. Vytautas Didysis 1410 metais vadovavo Žalgirio mūšiui ir jį laimėjo. Vytautas Didysis – mums visiems pavyzdys, jo atminimas amžiams turi išlikti kiekvieno lietuvio širdyje“, – kalbėjo Vytautų klubo garbės prezidentas Vytautas Juodka.

Kaune Vytauto Didžiojo atminimas garbingai saugomas: yra Vytauto Didžiojo tiltas, universitetas, parkas, prospektas ir pats gražiausias paminklas, iš visų Lietuvoje esančių.

Vytauto Didžiojo paminklas prieš minėjimą buvo papuoštas ąžuolų lapų vainiku, o minėjimo metu mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius, Vytautų klubo garbės prezidentas Vytautas Juodka ir kiti minėjimo dalyviai padėjo gėlių.

Vytautas Naraškevičius paskaitė savo kūrybos eiles.

Minėjimo dalyviams patriotines dainas dainavo profesionalus Kauno muzikos ansamblis „Ainiai“.

Į Vytauto Didžiojo karūnavimo dienos minėjimą atvyko ne tik gausus būrys pagyvenusių kauniečių, bet ir nemažai jaunimo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: