(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Birželio 27 – liepos 4 d. Manamoje (Bahreino Karalystė) vyko 42-osios pasaulio miestų Tarptautinės vaikų žaidynės, kurios yra globojamos Tarptautinio olimpinio komiteto ir prilyginamos pasaulio vaikų olimpiadai. Žaidynės jau septintą kartą dalyvavo ir jaunieji sportininkai iš Kauno. Šiemet jie pelnė net 17 medalių.

Sportininkai iš skirtingų pasaulio miestų siekė pelnyti aukščiausius apdovanojimus šiose sporto šakose: lengvoji atletika, plaukimas, stalo tenisas, tinklinis, rankinis, futbolas, žolės riedulys, taekvondo, buriavimas. Varžybose dalyvavo sportininkai, gimę 1995-1998 metais.

Kauno miesto atstovai žaidynėse dalyvauja kasmet nuo 2004 m. ir kiekvienais metais iškovoja įvairių spalvų medalius. Šiais metais į žaidynes išvyko 20 sportininkų, kurie parsivežė net 17 skirtingų spalvų medalių.

Labiausiai kauniečiams sekėsi plaukimo bei buriavimo rungtyse. „Laser 4,7″ jachtų klasėje Milda Eidukevičiūtė užėmė pirmąją vietą, o Valerijus Ovčinikovas iškovojo sidabro medalį. „Optimist” jachtų klasėje Gabrielė Vilkaitė iškovojo aukso medalį, o Vėjas Pajarskas džiaugėsi sidabriniu apdovanojimu.

Plaukikų komanda, kurią sudarė 4 mergaites ir 1 berniukas, į Kauną grižo pasipuošę ne vienu aukso medaliu.

Tarptautinės vaikų žaidynės yra rengiamos nuo 1968 metų. Pirmosios žaidynės vyko Celje mieste (Slovėnija), o jose dalyvavo 9 valstybių sportininkai. Žaidynių tikslas – įgalinti, vystyti ir skatinti įvairių šalių jaunųjų sportininkų susitikimą, savitarpio supratimą ir draugystę, taip įgyvendinant Olimpinę idėją.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: