Kauniečiai ruošiasi gatvės futbolo kovoms
(c) LFF.lt archyvo nuotr.
Akimirka iš "MEZON gatvės futbolo turnyro" Klaipėdoje

Savaitgalį Kaune ir Vilniuje futbolo mėgėjus pakvies ketvirtus metus iš eilės organizuojamos gatvės futbolo kovos. Spalio 1-ąją Kaune, o spalio 2-ąją Vilniuje vyks „MEZON gatvės futbolo turnyras“.

Kauniečiai kol kas lenkia vilniečius

Artėjantį šeštadienį, spalio 1 d., „MEZON gatvės futbolo turnyras“ nuo 11 valandos vyks Kaune prie prekybos centro „MEGA“, o sekmadienį tokiu pačiu metu – prie Vilniaus „Akropolio“. Kol kas varžyboms aktyviau registravosi laikinosios sostinės futbolininkai.

„Kaune kol kas turime trečdaliu daugiau komandų, tačiau žinome, kad vilniečiai taip pat myli futbolą ir tikimės, kad iki varžybų pradžios komandų skaičius išsilygins.

Tuo labiau, kad pasak sinoptikų, futbolui idealus oras numatomas tiek šeštadienį, tiek sekmadienį, o registruotis galima ne tik internetu, bet ir vietoje“, – sakė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Masinio futbolo projektų koordinatorius Vaidotas Rastenis.

Gatvės futbolo varžybos rengiamos specialiose aptvertose aikštelėse su dirbtine danga, kur žaidžiama 3 prieš 3 be vartininko. Toks futbolas ypatingas tuo, kad visi žaidėjai aktyviai įsitraukia į žaidimą ir kiekvienas gauna daug laiko ir galimybių žaisti su kamuoliu. Varžybose galės dalyvauti visi futbolo mėgėjai nuo 16 metų – ir vaikinai, ir merginos. Išankstinė registracija vyksta adresu turnyras.mezon.lt.

Apdovanoti visi dalyviai

Praėjusį sekmadienį gatvės futbolo kovos jau virė Klaipėdoje. Uostamiestyje netrūko atkaklių rungtynių ir didžiulė buvo vieno tikslaus smūgio kaina, o prie komandų aktyviai jungėsi ir merginos.

Nugalėtojams ir finalininkams atiteko abonementai į Lietuvos rinktinės rungtynes 2014 m. Pasaulio čempionato atranką, keturioms stipriausioms ekipoms atiteko techninio remėjo „Adidas” kamuoliai, o visi dalyvavusieji gavo 70 litų vertės „Adidas“ marškinėlius ir kvietimus į EURO2012 atrankos rungtynes Lietuva – Čekija.

Dar prizų dalyviai ir žiūrovai galėjo laimėti tarp rungtynių vykusiuose konkursuose Vyko kamuolio žongliravimo, kamuolio valdymo ir triukų, mini-turnyre 1×1, slalomo, gražiausio įvarčio rungtys.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: