(c) VšĮ "Idėjų garažas" archyvo nuotr.

Jau ketvirtus metus rengiamas dainuojamosios poezijos festivalis „Senamiesčio Žiogas“ Kauno Senamiesčio kiemeliuose žiūrovams pristato žinomus Lietuvos bardus ir jaunus talentingus kūrėjus bei meno kūrinių parodas, eksponuojamas atvirose erdvėse. Rugpjūčio 5 d., 19 val., trečiajame šio sezono koncerte žiūrovai išvys Domanto Razausko, Dariaus Žvirblio bei Andriaus Zalieskos naują projektą „Dharmos Whalkatos“. Ypač jaunimo pamėgti atlikėjai, netikėtai susibūrę į trio žada groti savo bei vieni kitų dainas.

Domantas Razauskas, aktyviai koncertuojantis jau 8 metus, tiek vienas tiek su įvairiais atlikėjais, šiuo metu scenoje dažniausiai pasirodo su multiinstrumentalistu, pučiamųjų instrumentų virtuozu Sauliumi Petreikiu ir akordeono meistru Audriumi Paznioku. Kiekvieną kartą vis kitaip atliekamos autorinės dainos, žanrais neįvardinama muzika, kurioje galima atpažinti reggae, bliuzą, džiazą, folklorą bei dainuojamąją poeziją, vidinė energija ir nuoširdus ryšys su publika ko gero ir yra tie burtai, kurie neišgaruoja nei pasibaigus koncertui, nei laikrodžiui išmušus vidurnaktį.

Darius Žvirblis – jau daugiau nei dešimtmetį gyvuojančios grupės „Atika“ įkūrėjas, idėjinis lyderis, ir vokalistas. Atika, kurios kūryba svyruoja nuo alternatyvos iki dainuojamosios poezijos, gausiai įvertinta įvairių festivalių ir konkursų metu, taip pat yra gavusi ir geriausios Lietuvos bardų grupės titulą.

Andrius Zalieska – savo grupės pristatomas kaip visada jaunas ir amžinai nevedęs “Arbatos” vadas, greitai sugebantis suburti aplink save nepažįstamų žmonių ratą. Dešimtmetį perkopusi grupė „Arbata” vis dar nepaliauja stebinti nuotaikinga, linksma ir užvedančia gyva muzika.

„Dharmos Whalkatos“ – trys, visiškai skirtingi žmonės. Kiekvienas savo gyvenimu, tikėjimu, dievais, pagundomis, knygomis, gitaromis, dainomis… Kiekvienas su savo grupe. Vienas kitam šie žmonės neaiškina, ką veikti gyvenime, nepasakoja apie darbus, šeimas, politiką, mokslus, kartu nevažiuoja atostogauti. Ir vis dėlto… Vienam užtenka nusišypsoti, kad likusieji suprastų, kas turėta galvoje. Ir širdyje. Greitkelis, vedantis viena ir ta pačia kryptimi.

Taip valkataudami po savo vidines šalis (ne)tyčia susitiko Darius Žvirblis iš grupės „Atika“, Andrius Zalieska iš grupės „Arbata“ ir Domantas Razauskas. Kokiais tik vardais jų nekrikštijo: krikščionys, budistai, bardai, girtuokliai, abstinentai, pankai… Niekas neprilipo. O gal kaip tik – prilipo viskas. Todėl, kad dainuodami savo dainas Darius, Andrius ir Domantas negalvoja apie žanrus, stilius, valstybės perversmus ir tarptautinius konkursus, televizijas ir laikraščius, globalinį atšilimą ir visas pasaulio krizes.

„Mes neturime nei menkiausio poreikio save kaip nors identifikuoti“, – sako D.Razauskas. „Mus net sunku pavadinti gerais draugais, tiesiog gera būti kartu bet kokiomis aplinkybėmis“, – prisipažįsta D.Žvirblis. „Nežinau, nežinau… Man atrodė, kad mes tiesiog dainuojam savo dainas, bet dabar imu įtarti, kad yra šis tas daugiau“, – švelniai raustelėjęs porino A.Zalieska. Tad „Dharmos Whalkatos“ nėra grupė. Tai greičiau reiškinys, bendras vardiklis to, ką šie trys atskirai kuriantys žmonės nori perduoti savo dainomis.

Koncertas vyks Kauno Senamiestyje, nedideliame, tačiau ypač jaukiame Povilo Stulgos Lietuvių tautinės muzikos instrumentų muziejaus kiemelyje, L.Zamenhofo g. 12. Renginyje taip pat bus pristatyta Ugnės Karaliūtės, Linos Odzevičiūtės, Astos Didžiokaitės ir Justės Šuminaitės grafikos darbų paroda.

Bilietus platina Bilietai.lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: