(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno pramogų ir sporto rūmai bus vieni iš didžiausių ir daugiausiai lankytojų galinčių priimti tokio tipo pastatų Lietuvoje. Įvairius nedidelius pramoginius ir sporto renginius galima rengti ir Kauno sporto halėje, tačiau ji netinka 2011 m. Europos krepšinio pirmenybių rengimui. Kauno arenos statybos yra strategiškai svarbus žingsnis siekiant didinti regiono patrauklumą ir skatinti atvykstamąjį turizmą.
Kauno arenos paramos fondas buvo įkurtas siekiant suteikti galimybę prisidėti prie arenos statybų visiems norintiems tą padaryti. Aukojantieji daugiau kaip 1000 Lt bus įamžinti specialiame rėmėjų take prie arenos. Šiuo metu arenos fonde yra 50 165,85 Lt. „Suprantama, kad aukojamų lėšų augimo dabar negalima tikėtis. Todėl esame labai dėkingi tiems, kurie ir šiuo metu suranda pinigų paramai”, – sakė Kauno arenos statybos rėmimo fondo darbo grupės vadovė Gintarė Skaistė.

Gražų pavyzdį parodė kaunietis Arūnas Juodžbalis, anūkės vardu pervedęs į Kauno arenos statybos rėmimo fondo sąskaitą tūkstantį litų. Tai buvo jo dovana mergaitei trečiojo gimtadienio proga. Dabar mažosios Urtės vardas bus įamžintas Kauno arenos rėmėjų take. „Džiaugiamės, kad yra tokių pilietiškų žmonių, suprantančių arenos reikšmę Kaunui ir visai Lietuvai. Kita vertus, tai tikrai ypatinga dovana mergaitei, kuri augdama galės didžiuotis, kad jos pavardė įrašyta tokioje garbingoje vietoje, o kartu suvokti ir pilietiškumo svarbą”, – sakė G.Skaistė.

Vasario 5 dieną dar 200 litų paramą suteikė Rytis Naginevičius, kuris iš viso Kauno arenos statyboms jau paaukojo 4000 litų! Šiuo metu tai daugiausiai paramos fondui paaukojęs asmuo. Taip pat smagiai nuteikia ir Kaune rinktų Seimo narių pavyzdys. Kauno arenos statyboms po daugiau nei tūkstantį litų jau paaukojo Kazimieras Starkevičius, Arimantas Dumčius bei Rimantas Dagys. Aukojant arenai, sumažinama savivaldybės dalis statybų biudžete ir taip prisidedama prie spartesnio jos darbų užbaigimo. Sumą, kurią padengs iš aukų surinkti pinigai, savivaldybė galės skirti kitiems Kauno miestui svarbiems darbams, pavyzdžiui, gatvių remontui.

Ne paslaptis, kad Kauno arena yra gyvybiškai svarbi visai Lietuvai. Arena turi būti pastatyta, kad mūsų šalyje 2011 metais galėtų įvykti Europos vyrų krepšinio čempionatas. Tikimasi, kad kovos dėl medalių vyks būtent Kauno arenoje, kurioje tilps 14,5 tūkstančio žiūrovų. Areną stato konkursą laimėjusi bendrovė „Vėtrūna”, pasiūliusi objektą pastatyti už 169,9 mln. litų.

Daugiau informacijos apie Kauno arenos statybų rėmimo fondą ir projekto eigą galite rasti tinklalapyje www.kaunoarena.info.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: