Kauno AVMI specialistai tikrina Alytaus ir Marijampolės verslininkus bei gyventojus
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) informuoja, kad nuo spalio mėnesio Alytaus bei Marijampolės apskričių mokesčių mokėtojus tikrina Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos kontrolės departamento specialistai.

Kauno AVMI darbuotojai atliks ir kitas su mokesčių apskaičiavimo ir sumokėjimo kontrole susijusias funkcijas: nagrinės pastabas dėl patikrinimo akto ir priims sprendimus dėl patikrinimo akto tvirtinimo.

Siekiant racionaliau panaudoti kontrolės funkcijas atliekančių darbuotojų išteklius, didžiausią dėmesį skiriant rizikingiausiems mokesčių mokėtojams, Valstybinėje mokesčių inspekcijoje įvykdyti kontrolės darbo organizavimo pokyčiai, po kurių liko mažiau vadovaujančio personalo.

Mažesnis padalinių skaičius leidžia užtikrinti vienodą mokesčių administravimo praktiką bei vienodus darbo organizavimo principus visoje šalies teritorijoje, minimizuoja korupcijos apraiškų bei neteisėtų susitarimų su mokesčių mokėtojais galimybę.

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) atkreipia dėmesį, kad po organizuotų pokyčių institucijoje, kai mokesčių apskaičiavimo ir sumokėjimo kontrolė buvo sukoncentruota 5-ių apskričių – Vilniau, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio bei Šiaulių – mokesčių inspekcijų sudėtyje įkurtuose kontrolės departamentuose, galimos situacijos, kada vienos AVMI pradėtas kontrolės procedūras užbaigs kitos AVMI specialistai.

Taip pat norime priminti, kad didžiųjų mokesčių mokėtojų stebėseną ir konsultavimą vykdo VMI prie FM Didžiųjų mokesčių mokėtojų stebėsenos ir konsultavimo departamentas.

Kauno AVMI informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: