Bibliotekoms dovanojo knygas.
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka ir jos filialai praturtėjo 1500 leidinių: lietuvių ir užsienio autorių knygomis bei fotografijos meno albumais. Ir tai buvo ne vienintelė tą dieną fotomenininko Antano Sutkaus neįkainojama dovana Kauno rajono žmonėms – bibliotekoje atidaryta ir fotomenininko paroda „Retrospektyva“.

„Esu gimęs Kauno rajone, todėl pasistengiau, kad visos bibliotekos gautų knygų. Darbas buvo nelengvas, bet prasmingas. Sąžinė graužė. Londone, Paryžiuje, Amerikoje mūsų fotografijų albumai visiems prieinami, o mūsų kaimo vaikams – ne. Kilo mintis surengti knygų dovanojimo savo krašto bibliotekai akciją“, – pasakojo A. Sutkus.

Kauno rajone, Zapyškio seniūnijoje, Kluoniškių kaime gimęs fotomenininkas būdamas moksleiviu labai mėgo skaityti. „Perskaičiau visas Zapyškio bibliotekoje buvusias knygas, net „Akušerijos vadovėlį,“- šmaikštavo A. Sutkus. Tačiau knygomis ir fotografijos meno albumais jis nusprendė praturtinti ne tik savo seniūnijos, bet ir kitas Kauno rajono bibliotekas.

Akcijos sumanytojas pasitelkė ir daugiau bendraminčių. Knygas dovanojo: leidykla „Tyto alba“, Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, UAB „Kultūros barai“, VšĮ „Antano Sutkaus fotografijų archyvas“, Raimundo Paknio leidykla, leidykla „Baltos lankos“, Stasys Brundza, Vytautas Martinkus, Justinas Karosas. Akcijos partneris – AB „Ūkio bankas“, o gražų renginį – knygų perdavimo ceremoniją ir parodos atidarymą surengė Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondas ir Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka.

„Gautos knygos – mums didžiulis įvykis. Jos sudarys mūsų bibliotekų aukso fondą, kuris bus prieinamas mūsų moksleiviams“, – džiaugėsi Kauno rajono viešosios bibliotekos direktorė Irena Stančiauskienė.

Ne vienas iš jų iš renginio išėjo ne tuščiomis – surengta knygų loterija, ir laimingiausieji gavo vertingus leidinius. Po iškilmingo knygų perdavimo akto, atidaryta fotomenininko paroda „Retrospektyva“.

Ją geriausiai apibūdina paties autoriaus žodžiai: „Mano herojus – ne didvyris, o paprastas bevardis žmogus, minantis savo kasdienybės taką. Oriai nugyventi skirtą laiką yra ne menkesnis žygdarbis – būtent apie tai kalbu cikle „Lietuvos žmonės“. Visų mano portretų esmė yra išgyvenamos akimirkos tikrumas“.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: