Kovo 25 dieną, 19 valandą, ”Nautilus” laisvalaikio namuose (Savanorių pr. 124, Kaunas) koncertuos Kauno burgundiškasis choras.

Praėjusiais metais padėjusi į pergalę atvesti „Kauno šampaninį chorą“ chormeisterė Danguolė Beinarytė nuo pat mažens girdėjo chorinę muziką Arkikatedroje, kur apie 50 metų vargonininkavo ir muziką kūrė jos tėvas Pranciškus Beinaris. Pati chorvedė vargonininkauti pradėjo dar 1987-aisiais. Šiuo metu D. Beinarytė ne tik vadovauja akademiniam chorui „Jaunystė“, Kauno Burgundiškajam chorui, taip pat yra Kauno prisikėlimo paminklinės bažnyčios vargonininkė, Kauno A. Kačanausko muzikos mokyklos mokytoja metodininkė ir estradinio skyriaus populiariosios muzikos grupių „Dangiukai“, „Dangi“ vadovė.

Paklausta, kodėl pasirinko burgundiškojo choro pavadinimą, D. Beinarytė teigė: „pirmiausia galvojau rinktis žalią (smaragdišką), kaip Kauno Žalgirio spalva, tačiau galiausiai nusprendžiau pasirinkti bordo (burgundiško) spalvą, nes ji yra brandi, kaip geras raudonas išlaikytas vynas ir labai gražiai atrodo scenoje“.

Kauno Burgundiškajame chore dainuoja 16 choristų: 8 merginos ir 8 vaikinai. Dauguma iš jų turi muzikinį išsilavinimą, yra muzikos konkursų ir festivalių laureatai. Beje, kai kuriuos choristus televizijos žiūrovai jau yra matę įvairiuose koncertuose ir TV projektuose.

Biletų kainos :
A sektorius (arčiau scenos) – 30 LT
B sektorius – 20 LT
Bilietai rezervuojami el. paštu:
renginiai@nautilusclub.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: