Kauno Dainavos poliklinika miestiečius pasitinka atsinaujinusi
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Gruodžio 23 d., Kauno miesto savivaldybės delegacijai buvo pristatyta atsinaujinusi VšĮ Kauno Dainavos poliklinika.

Per beveik ketverius metus gydymo įstaiga suspėjo renovuoti ne tik energetinį ūkį, bet ir įgyvendinti registratūros atnaujinimo bei aplinkos sutvarkymo projektus.

„Pirmiausia noriu padėkoti savo komandai. Vienas nieko nebūčiau padaręs. Tai stebuklingas laikas ir šiandien šį poliklinikos atsinaujinimą galime pavadinti stebuklu. Džiaugiuosi, jog pavyko viską įgyvendinti ir tikiuosi, jog ir kitos, ne tik mūsų miesto, bet ir visos Lietuvos gydymo įstaigos laikui bėgant atrodys taip, kaip mes šiandien“, – teigė VšĮ Kauno Dainavos poliklinikos direktorius Giedrius Andziukevičius.

Rudenį pabaigto projekto įgyvendinimo metu poliklinikoje buvo renovuotas energetinis ūkis – atnaujinti pastatų išoriniai atitvarai, apšiltintos išorinės sienos, izoliuoti ir atnaujinti energetikos įrenginiai bei su jais susijusi infrastruktūra. Įgyvendinus projektą taip pat buvo sumažintas energijos suvartojimas.

Šį mėnesį taip pat buvo baigti VšĮ Kauno Dainavos poliklinikos registratūros atnaujinimo darbai, įgyvendintas aplinkos sutvarkymo projektas: šaligatviai iškloti trinkelėmis, pastatyti nauji šviestuvai, sutvarkyti centrinio įėjimo laiptai.

„Prisimenu 2007 – 2008 metus, kuomet dar tik kalbėjome apie šios poliklinikos rekonstravimą. Tuomet tai atrodė tokie tolimi planai. Šiandien taip greitai prabėgus metams, džiugu, jog viskas pavyko pagal planą ir poliklinika atrodo taip, kaip tuomet, kai dar tik buvo pristatoma rekonstrukcijos vizija”, – džiaugėsi Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Kauno Dainavos poliklinikos rekonstravimo (energetinio ūkio renovavimo) projektas buvo finansuojamas iš Europos Sąjungos Sanglaudos fondo bei Lietuvos valstybės biudžeto. Projektui įgyvendinti skirta virš 1,6 mln. litų. Aplinkos sutvarkymas bei registratūros renovacija buvo atlikta Kauno miesto savivaldybės bei pačios Kauno Dainavos poliklinikos lėšomis.

VšĮ Kauno Dainavos poliklinika yra didžiausia pagal teikiamų konsultacijų apimtis (antroji Kauno apskrityje) iš Kauno miesto savivaldybės teritorijoje veikiančių paskirties sveikatos įstaigų. Kauno Dainavos poliklinikos, kurios paslaugomis naudojasi apie 68 tūkstančiai Kauno regiono gyventojų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: