Uždarosios akcinės bendrovės „Kauno energetikos remontas“ ir Kauno technologijos universiteto (KTU) Elektros ir valdymo inžinerijos fakulteto atstovai pasirašė paramos sutartį dėl įrangos, skirtos KTU Aukštų įtampų laboratorijai, perdavimo. Bendra paramos vertė – beveik 121 000 litų.

Ši parama, kurią sudaro transformatorius bandymams, ryšio kondensatorius, dalinių išlydžių matavimo įranga, palengvins fakulteto studentų bei laboratorijos darbuotojų mokslinių tiriamųjų darbų atlikimą

Perduotas unikalus 700 kV įtampos bandymų transformatorius bus ypač pravartus mokymams ir moksliniams darbams. Tikimasi, jog doktorantų ir mokslininkų atliekami eksperimentiniai tiriamieji darbai bei sukurti nauji įrenginių būklės įvertinimo metodai leis pagerinti elektros energetikos sistemoje naudojamų įrenginių – izoliacijos analizatoriaus, magnetinio lauko matavimo prietaiso, dalinių išlydžių matavimo zondo ir kt. – patikimumą.

Transformatorius bandymams, ryšio kondensatorius, dalinių išlydžių matavimo įranga, kiti minėtieji elektros įrenginiai leidžia geriau įvertinti būklę, vykdyti patikimesnę gedimo, remontų bei pakeitimų naujais elektros įrenginiais prognozę ir taip pagerinti energetikos sistemos veiklos valdymą.

KTU Elektros ir valdymo inžinerijos fakulteto Elektros sistemų katedros vedėjas dr. prof. Alfonsas Morkvėnas teigė: „Pasirašydami šią sutartį, tęsiame daugiau nei dešimtmetį trunkantį bendradarbiavimą su UAB „Kauno energetikos remontas“. Mūsų fakulteto studentai gali atlikti bandymus bei įgyti praktinių įgūdžių bendrovės skirtose gamybinėse laboratorijose, darbai buvo atliekami pagal AB „Lietuvos energija“, elektros tinklų, elektrinių užsakymus. Sukauptos studentų žinios ir UAB „Kauno energetikos remontas“ darbuotojų patirtis yra itin svarbi, organizuojant bendras darbų programas, taip pat kartu dalyvaujant mokslinėse konferencijose, skirtose techninių sričių specialistams“.

UAB „Kauno energetikos remontas“ generalinė direktorė Olga Grigienė taip pat džiaugėsi ilgamečiu įmonių bendradarbiavimu bei pagalba fakulteto studentams: „KTU studentai įgyja ne tik teorinių žinių, bet praktinių įgūdžių. UAB „Kauno energetikos remontas“, nuolat ieškodama gabių studentų, siūlo savo įmonėje atlikti gamybinę praktiką, plėtoti tiriamąjį darbą. Tikimasi, jog praktikos metu perimta vyresniųjų specialistų patirtis paskatins jaunuolius savo ateitį susieti su darbu energetikos srityje. Gabiausiesiems visuomet atsiras vieta UAB „Kauno energetikos remontas“ ar kitose šalies energetikos ūkio įmonėse. Priimdami praktikantus į įmonę, siekiame ne tik juos supažindinti su UAB „Kauno energetikos remontas“ veikla bei vykdomais projektais, bet ir tęsti bendradarbiavimą ateityje“.

Planuojama, kad įrengimų išmontavimo ir perdavimo darbai truks iki šių metų liepos mėnesio.

UAB „Kauno energetikos remontas“ informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: