(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kovo 1 dieną Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas susitiko su Lietuvos Respublikos garbės konsule Nyderlanduose Lina van Kesteren-Sotničenkaite. Garbės konsulė Lina van Kesteren-Sotničenkaitė yra surengusi kelis Nyderlandų verslininkų vizitus, susitikimus su Kauno verslininkais, taip pat organizavusi kartu su Nyderlandų Karalystės ambasada Šiaurės Nyderlandų provincijų atstovų pažintines ir dalykines keliones į Lietuvą.

Vasario mėnesį Groningeno mieste (Nyderlandai) buvo įsteigtas Lietuvos Respublikos Garbės konsulatas. Garbės konsule pradėjo dirbti Lina van Kesteren-Sotničenkaitė. Groningeno miestas priklauso Naujosios Hanzos miestų sąjungai. Stiprinant miestų bendradarbiavimą Kauno miesto savivaldybės ir verslininkų delegacija lankėsi konsulato atidarymo iškilmėse. Konsulės apsilankymas Kauno miesto savivaldybėje – atsakomasis mandagumo vizitas.

„Džiaugiamės galimybe bendradarbiauti su Nyderlandų miestais. Vizitas Groningene organizuojamame Nyderlandų ir Lietuvos verslo forume buvo labai naudingas visai mūsų valstybei ir konkrečiai Kaunui. Tikimės, kad verslininkai užmezgė naujas pažintis, kontaktus ir bendradarbiavimas duos konkrečius rezultatus”, – sakė meras A. Kupčinskas.

Susitikimo metu buvo kalbėta apie 2011 metais Kaune vyksiančią šventę „Hanza Kaunas 2011″. Tikimasi, kad su konsulės pagalba pavyks pareklamuoti 2011 metais Kaune vyksiančią šventę bei padidinti olandų domėjimąsi Kaunu. Miesto vadovai pakvietė į šventę atvykti olandų muzikantus, šokėjus, amatininkus.

Konsulė domėjosi Kauno vykdomais tarptautiniais projektais, sporto arenos statybos darbais, atliekų perdirbimo galimybėmis, dviračių takais ir t.t.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: