(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno jaunimo žiniasklaidos centras – tai vienintelė organizacija, kurios pagrindinė veikla yra žiniasklaidos kūrimas ir savaitinių švietėjiškų TV laidų ruošimas. Organizacija įsikūrė 1998 m. gruodžio 31 dieną.

Organizacija užsiima mokymais, švietėjiškų ir kultūrinių TV laidų bei TV diskusijų ruošimu, metodinės literatūros leidyba. Taip pat organizuoja susitikimus su žymiais šalies kultūros ir meno veikėjais, kuria videofilmus. Organizuojami respublikiniai ir tarptautiniai seminarai, kūrybinės stovyklos, konkursai, parodos, plenerai, festivaliai vizualinių menų ir žiniasklaidos kūrimo srityse.

Kauno jaunimo žiniasklaidos vykdomi projektai: Jaunimo kūrybinio ugdymo ir informavimo programa “Kadras”, Kadro kino meno akademija, Fotografijos meno akademija , Savaitinė TV laida “Stop kadras”, Savaitinė TV laida “15 min. apie fotografiją”, Tarptautinis jaunimo fotografijos konkursas “Jaunas žmogus XXI amžiuje”, Respublikinis konkursas “Geriausias fotoreportažas”. Tai tęstiniai projektai, kuriuose dalyvauja jaunimas iš Lietuvos miestų ir įvairių pasaulio valstybių (Kolumbijos, Prancūzijos, Vokietijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos, Armėnijos, Kirgizijos ir kt.). Projektus remia Kauno miesto savivaldybė, Kultūros rėmimo fondas, Spaudos radijo ir televizijos rėmimo fondas, LR švietimo ministerija. Šie projektai yra naudingi tiek jo vykdytojams, tiek juos supančiai aplinkai. Miestas sužino apie jaunimo kultūrinę, švietėjišką veiklą,o jaunimas įgauna teorinių žinių ir praktinių įgūdžių žiniasklaidos ir vizualinių menų kūrimo srityse.

Šiuo metu organizacijoje yra 75 nariai, o prisijungti gali visi norintys. Informacija, kaip tai padaryti, teikiama elektroniniu paštu kadras@kadras.lt.

Organizacijoje jaunimui sudaromos sąlygos pateikti savo kūrybą (fotografijas, TV laidas, video filmus, straipsnius) visuomenei. Jauni žmonės gali dalyvauti TV diskusijose, seminaruose, pleneruose, kūrybinėse stovyklose. Bendraudami su žinomais visuomenės atstovais jie ugdo savo kūrybinį potencialą, verslumą, vadybinius įgūdžius. Nuo 2003 m. kiekvienais metais vyksta tradicinės Kadro nominacijų apdovanojimų šventės geriausiems spaudos, audiovizualinės informacijos ir vizualinių menų kūrėjams.

VIZITINĖ KORTELĖ:

  • Interneto svetainė: www.kadras.lt
  • Vadovo vardas, pavardė: Ivanas Kuzminas
  • Kontaktai: kadras@kadras.lt, 8698 10456
  • Būstinės adresas : A.Mickevičiaus g. 2
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: