(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Staigiai į Lietuvą atkeliavus žiemiškiems orams, šalčiui ir sniegui, Kauno kelininkai jau kibo į darbus. Šiandien nuo 6 valandų ryto UAB „Kauno švara“, „Kelių remonto grupė“ ir „Kauno keliai“ ekipažai barstė įkalnes, nuokalnes, tiltus bei viadukus.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorė Edita Gudišauskienė teigė antradienį sulaukusi pastebėjimų, kad ne visos įkalnės ir tiltai buvo nuvalyti laiku.

„Kauno švara“ privalo operatyviai reaguoti į besikeičiančias eismo gatvėse sąlygas ir pateisinti Savivaldybės jai suteiktą pasitikėjimą“, – sakė E. Gudišauskienė.

„Kauno švaros“ generalinio direktoriaus padėjėjas miesto valymo reikalams Darius Visockis pastebėjo, kad tikra žiema dar neatkeliavo į Lietuvą, tačiau vairuotojai turi suprasti, kad kelio danga yra slidoka .

„Šiandien nuo ankstyvo ryto 6 mašinos kelius barstė druskos-smėlio mišiniu. Tačiau, kai lauke 14 šalčio, šis mišinys nėra veiksmingiausias. Druska tirpdo ledą geriausiai, kai lauke 5-7 laipsniai šalčio. Todėl dar kartą išleidžiame mašinas į gatves, kad dar kartą šlapia druska būtų pabarstytos visos įkalnės, nes šiuo metu temperatūra yra šiek tiek nukritus.

Be to, iš ryto gatves pravalė traktoriai su šluotomis. Žinoma, visiškai nuvalyti sniegą buvo neįmanoma, nes lauke pusto, mašinos dalį sniego suvažinėja“, – sakė D.Visockis.

Direktoriaus padėjėjas patikino, kad dispečerinės budi kiaurą parą, seka besikeičiančias oro sąlygas ir kelių būklę mieste.

Miesto gatves valančios ir barstančios bendrovės dar kartą prašo vairuotojų būti atsargiais kelyje, pasirinkti saugų vairavimo greitį, taip stengiantis išvengti nereikalingų nelaimių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: