Kauno kino festivalis - tarp įtakingiausių pasaulyje
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Šiais metais Kanuose pasaulinis festivalių tinklas „Festival Scope“, skirtas kino profesionalams, pagausėjo keturiais nariais. Maskvos, Melburno, San Francisko ir Kauno kino festivaliai prisijungė prie reikšmingos tarptautinės platformos, skirtos festivalių programų sudarytojams, arthauzinio kino platintojams, kino kritikams.

Daugiau nei keturiasdešimt įtakingų pasaulio kino festivalių vienijantis tinklas „Festival Scope“ jų programų sudarytojams leidžia susipažinti su visų tinklo narių programomis, tiesiogiai žiūrėti vaidybinius, dokumentinius ar trumpametražius filmus, atrasti naujus talentus ir įdomiausius kino kūrinius iš viso pasaulio. Šiame tinkle vyksta tiesioginė festivalių organizatorių, kino kūrėjų ir platintojų komunikacija. Tai plečia kiekvieno festivalio programos spektrą ir suteikia išskirtinę galimybę populiarinti savo regiono, šalies kiną.

Tarptautinio Kauno kino festivalio direktorė Ilona Jurkonytė sakė: „Festival Scope“ yra svarbus žingsnis siekiant didinti kino, sukuriamo skirtingose geografinėse bei kūrybinėse erdvėse, matomumą. Kauno kino festivalis džiaugiasi tapęs pirmuoju Baltijos šalyse, pradėjusiu šį bendradarbiavimą. „Festival Scope“ yra puikus įrankis kino kūrėjams, festivalių programų sudarytojams, kino platintojams ir kritikams. Tikimės, kad Tarptautinio Kauno kino festivalio bendradarbiavimas paskatins platesnės auditorijos susidomėjimą Lietuvos ir kitų Baltijos šalių kinu.“

Tarptautinio Kauno kino festivalio programos sudarytojas Tomas Tengmark džiaugėsi, kad Kauno festivalis atsidūrė greta svarbiausių pasaulio kino festivalių. Į šį tinklą nariai priimami pagal aukštus kokybės reikalavimus, todėl Kauno kino festivalio įsitraukimas yra svarbus jo programos įvertinimas.

Kauno kino festivalis taps langu, padėsiančiu Lietuvos, kitų Baltijos šalių ir Centrinės Europos regiono kinui pasiekti platesnes auditorijas, nes į jo programą patekę filmai bus prieinami didžiausių pasaulio festivalių rengėjams. Žvelgiant į „Festival Scope“ narių žemėlapį galima pastebėti, kad Rytų ir Centrinės Europos regionas ligi šios buvo gana tuščias. Prie tinklo prisijungus Lietuvai kino kūrėjams atsiras naujos reikšmingos galimybės.

Narystė „Festival Scope“ tinkle turtina kiekvieno festivalio programos geografiją. Tinklo narių gretose yra svarbiausi Afrikos, Azijos, Pietų ir Šiaurės Amerikos bei Europos festivaliai, todėl neliks nepastebėtos, kartais nepelnytai neįvertintos, nacionalinės kinematografijos. Šiemet tai jau trečias svarbus tarptautinis kino sklaidos skatinimui skirtas tinklas, kuriame Kauno kino festivalis dalyvauja kaip partneris (Kauno kino festivalis yra pasirašęs partnerystės sutartis su „Eye on Films“ bei „Nisi masa“ tinklais). Kauno kino festivalis tęs tradiciją savo žiūrovams pristatyti kuo platesnio spektro, kruopščiai atrinktą programą.

Tarptautinio Kauno kino festivalio informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: