(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Šiandieną Kaune, Forum Cinemas kino teatre,  nuotaikinga dokumentika apie du bene didžiausius Prancūzijos kino kūrėjus, kurią pristatys filmo „Dviese ant bangos“ režisierius Emmanuel Laurent.

Prancūzų rašytojas ir kino režisierius Emmanuelis Laurentas kino meno mokėsi savarankiškai – sėdėdamas pirmoje filmotekos „Cinémathèque“ eilėje. 1984 m. įkūrė nepriklausomą filmų gamybos kompaniją „Films à Trois“, jai vadovauja kartu su Martínu de la Fouchardière’u. Dažnai prie filmų kūrimo prisideda kaip prodiuseris, be to, rašo ir režisuoja, yra sukūręs daugiau nei 20 pilnametražių ir trumpametražių dokumentinių filmų, tarp kurių – „Šiaurės Čadas“ (su Lioneliu Cousinu), „Vienas milijonas paukščių prie Sacharos vartų“, „Gustave’o Caillebotte portretas“, „Ernsto Mayro evoliucija“, „Kennewicko žmogus“. Šiuo metu kuria filmą „Madmuazelė V. Dienoraštis apie neatidžią mergaitę“, kuris grindžiamas jo pirmuoju parašytu romanu.

Dokumentinis filmas “Dviese ant bangos” pasakoja apie dviejų pasaulinio garso kino režisierių – Jeano-Luco Godard’o ir François Truffaut – draugystę ir kartu atkleidžia šešto ir septinto dešimtmečio – laikotarpio, kai buvo kuriamas naujas – Naujosios bangos – kinas, maištingą dvasią.

Kurdamas filmą „Dviese ant bangos“ režisierius pradžioje ketino pasakoti apie patį Naujosios bangos reiškinį, pasitelkdamas dvi esmines jo asmenybes, bet filmas užstrigo ir pajudėjo tuomet, kai prie darbo prisidėjo scenaristas Antoine de Baecque, kuris yra parašęs tiek Truffaut, tiek Godard biografijas, taigi turėjo neišsenkamos medžiagos apie žymiąją judviejų draugystę. Filme gausybė unikalių, retų kadrų, ir nuotraukų iš abiejų režisierių gyvenimo. Filmo kūrėjui čia smarkiai pagelbėjo Christine Loiseau, suradęs filmuotos medžiagos Prancūzijos televizijos archyvuose, dalį – Belgijoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: