Aistės Kazragytės dekoruotas veidrodis
(c) Kauno kolegijos archyvo nuotr.
Aistės Kazragytės dekoruotas veidrodis

Birželio 20–22 dienomis baigiamuosius darbus gynėsi Kauno kolegijos menininkai. Į gynimus susirinko ne tik meno srities atstovai ir darbų užsakovai, bet ir norintys su įvairiais meno projektais susipažinti miestiečiai.

Diplomantų darbai buvo pristatyti patraukliose ir žinomose miestiečiams erdvėse – šalia Laisvės alėjos įsikūrusiame Verslo lyderių centre (K. Donelaičio g. 62) ir Žaliakalnyje ant Pelėdų kalno esančiame Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakultete (A. Mackevičiaus g. 27), kur kauniečiai mėgsta apsilankyti, kuomet čia organizuojamos įvairios menų dirbtuvės, mugės.

Saldainių gamintojų įvaizdžio elementus kūrė būsimieji grafinio dizaino ir dekoratyvinės plastikos – keramikos, stiklo, tekstilės, odos dirbinių specialistai.

Grafinio dizaino diplomančių Donatos Baranauskaitės ir Gerdos Jokubauskaitės kurtos saldainių pakuotės atsiras prekybos centrų lentynose.

G. Jokubauskaitė gavo užduotį sukurti kalėdinių saldainių dėžutes vaikams – menininkė panaudojo žaismingus elfo, elniuko, sniego senio bei Kalėdų Senelio atvaizdus, o klasikines saldainių dėžutes kūrusios būsimosios dizainerės D. Baranauskaitės piešiniuose subtiliai perteiktas viduje esančių šokoladinių saldainių skonis. Šiems darbams vadovavo dėstytoja Gintarė Jarašienė.

Būsimam vienos saldainių gamybos įmonės šokolado istorijos muziejui ir kavinei savo kūrybą dovanoja Kauno kolegijos dekoratyvinės plastikos specialistai. Menininkai siekdami išlaikyti kuriamų produktų ir vartotojui transliuojamos žinios vienovę savo darbuose naudojo senųjų Pietų Amerikos kultūrų – majų, almekų ir actekų – simboliką, kuri išieškota ir pasirinkta dėl fakto, kad būtent šios civilizacijos pirmą kartą paminėjo žodį „kakavą“ ir atrado šokoladą.

Meniu ir sąskaitines kūrė būsimosios odos specialistės Jolanta Usaitė ir Asta Baranauskaitė, svečių ir atsiliepimų knygų viršeliai taip pat odiniai – juos kūrė diplomantė Vilija Sipavičiūtė. Merginų darbams vadovavo dėstytoja Lolita Grabauskienė.

Būsimasis keramikas Rimgaudas Mitkus, vadovaujamas lektorės Odetos Gudžinskaitės, sukūrė mįslingas majų dievybių skulptūras, o studentė Ieva Maksimavičiūtė šias dievybes perkėlė ant dekoratyvinės-keraminės sienelės lakštų. Būsimoji keramikė Daina Danavienė pasiūlė keraminius indus saldainių kompozicijoms laikyti. Pastarosioms diplomantėms vadovavo dėstytoja Daina Daukšienė.

Elegancijos saldainių gamintojų interjerui suteiks stiklo dirbinys – Pietų Amerikos žemėlapio ir kakavmedžio elementais dekoruotas veidrodis „Kakavmedžio giraitė“. Šio darbo autorė – būsimoji stiklo specialistė Aistė Kazragytė, vadovė – doc. Sigita Grabliauskaitė.

Kakavos spalvomis išmarginti tekstilės darbai turėtų suteikti lengvumo, šiltumo ir prabangos dvelksmą. Būsimosios tekstilės specialistės Mantė Kačerauskaitė, Gintarė Kuznecovaitė ir Monika Stackevičienė Šiaulių įmonei kūrė dekoratyvinius batikos pano. M. Kačerauskaitės ir M. Stackevičienės darbams vadovavo lektorė Birutė Sarapienė, G. Kuznecovaitės darbui – lektorė Marijona Sinkevičienė.

J. Vienožinskio menų fakulteto baigiamųjų darbų kvalifikacinių komisijų nariai pabrėžia, kad darbai naudingi praktiniu požiūriu, nes buvo rengiami taikant konkrečios įmonės poreikius.

Kauno kolegijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: