Organizatorių archyvo nuotr.

Kiek daugiau nei po savaitės startuosiantis kasmetinis, tarptautinis Kauno maratonas žada nepamirštamą reginį ne tik sportininkams, bet ir visam miestui. Tai bus bene muzikaliausia bėgimo šventė – uždeganti muzika skambės nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro visame mieste, o sporto mugė neleis nuobodžiauti bėgikus atėjusius palaikyti artimuosius ir žiūrovus.

„Nuotaikinga, smagi ir užvedanti muzika lydės sportininkus nuo starto iki finišo. Visoje maratono trasoje bus įrengti muzikiniai punktai, Laisvės alėjoje muzikinį palaikymą pažadėjo vietos kavinės, barai ir restoranai, o po apdovanojimų visų laukia įspūdingas koncertas Nemuno saloje bei triukšmingas vakarėlis Kauno Senamiestyje“, – vardino Gerda Kvietinskaitė, Kauno maratono programos koordinatorė ir renginius organizuojančios įmonės „EPas LT“ vadovė.

Bėgimo ritmą diktuos dūdos ir būgnai 

G. Kvietinskaitės teigimu, maratono ir pusės maratono distancijų trasoje, kuri nusidrieks Nemuno ir Neries pakrantėmis, bus įrengti muzikiniai punktai, kuriuose skambės tiek gyva, tiek spalvinga funky muzika, kuriama didžėjų. Laisvės alėjoje, kur vyks 5 km ir 10 km bėgimai, muziką leis Kauno kavinės, barai ir restoranai.

Nemuno saloje, po apdovanojimų ceremonijos, sportininkus ant scenos pakeis grupė „Mood Sellers“ – aštuonių vaikinų grupė pučiantys dūdas ir mušantys būgnus. Pasak girdėjusių, šie jaunuoliai sugeba užkurti tikrą E. Kusturicos filmų vertą nuotaiką, kur kojos bei rankos  kilnojasi pačios.

Vakare „Mood Sellers“ persikels į Ryšių istorijos muziejaus kiemelį, kur vyks smagus vakarėlis dalyviams ir visiems norintiems pašėlti kartu su DJ Pakas (K.U.B. collective, „Naktiniai Paukščiai“).

Birželio 15 dieną vyksiančio Kauno maratono organizatorius Algirdas Pukis patikino, kad muzika – ne tik pakelia nuotaiką žiūrovams, bet ir puikiai motyvuoja sportininkus. Galbūt toks netradicinis sprendimas, padės sportininkams pasiekti ir Lietuvos rekordą?

„Įrodyta, kad muzikos klausymas motyvuoja sportininkus. Ji organizme stimuliuoja simpatinę nervų sistema, kuri paruošia kūną veiksmui, nesvarbu kokį iššūkį ir kada priimtume. Muzika daro įtaką fiziniam judrumui, gerina judėjimą ir koordinaciją. Paprasčiausias klausomos muzikos tempo pagyvėjimas pagreitina pulsą ir suintensyvina kvėpavimą. Todėl džiaugiuosi, kad šiais metais Kauno maratone muzika skambės visur ir tikiuosi, kad galbūt šiais metais tai padės priartėti prie naujo Lietuvos maratono rekordo“, – sakė Algirdas Pukis

Nemuno saloje – gera nuotaika visai šeimai 

Kauno maratono sportinių distancijų dalyviams startavus Nemuno saloje, prie finišo laukiantys draugai ir artimieji taip pat nenuobodžiaus. Nuo ankstyvo ryto čia žiūrovų lauks ne tik sporto mugė,

bet ir mankštos, masažai, įvairūs testavimai, konkursai, mini pramogų parkas mažiesiems, laipynės didesniems ir, aišku, Kauno Akropolio šeimų bėgimas bei mažasis bėgimas su vaikiškais vežimėliais.

„Rytą, kaip ir pernai, pradėsime sporto ir sveikatingumo klubo Impuls treniruote, kuri padės dalyviams apšilti ir pasiruošti startams. Aišku, prisijungti galės visi norintys sekmadienio rytą pajudėti. Po starto žiūrovai galės pasinerti į sporto mugės šurmulį, o šeimos – susirungti linksmame ir visiškai nemokamame šeimų bėgime bei bėgike su vaikų vėžimėliais“,  – pasakojo A. Pukis.

Nemuno saloje įsikurs nemokama Uno Park nuotykių zona, kurioje galima bus išbandyti jėgas su virvėmis. Programas pristatys Kauno maratono bičiuliai, organizacija „JCI Kaunas; „Wudang“ rytų kultūros studija, kuri kvies stebėti ir patiems išbandyti viena iš rytų kovos menų – Tai Chi; studijos instruktorė Vaiva  Motiekaitytė pakvies į nemokamą „Pilates“ treniruotę. Renginio metu laukia ir meno dirbtuvėlės, kurių metu bus galima pasigaminti originalių suvenyrų sau ar maratono favoritams.

Patiems mažiausiems bus įrengta visa žaidimų ir pramogų zona. Atrakcionų parkas „Atrakcionada“ sukurs pramogų zoną vaikams su sūpynėmis ir pripučiamais batutais. Turiningo laisvalaikio ekspertai „Hobbyshop“ pakvies mažuosius bičiulius ir jų tėvelius išbandyti linksmuosius stalo bei lauko žaidimus. Tėveliai galės išmėginti jėgas besivaržydami su savo vaikučiais šeimų stalo žaidimų turnyre, o profesionalūs modeliuotojai demonstruos itin greitus ir bet kokia danga važiuojančius, radijo bangomis valdomus lenktyninius modelius.

Sporto mugėje įsikurs „Adidas“ parduotuvė, kurioje specialistai parinks batelius individualiai kiekvienam pagal unikalią metodiką ir už specialią kainą. Čia taip pat galėsite išbandyti Kauno maratono partnerio, iDeal, laikrodžius-širdies ritmo matuoklius; specialias GoPro ausines, pritaikytas bėgantiems – jos nespaudžia ir neiškrenta. Veiks lauko kavinė, galima bus paskanauti šilto maisto.

„Čia tikrai kiekvienas ras bene viską, kas tik susiję su sportu, sveiku gyvenimo ir smagiu laisvalaikiu šeimai“, – tikino A. Pukis ir pridūrė, kad vyks net ir Kauno klinikų kraujo centro organizuojama kraujo donorystės akcija.

II-asasis kasmetinis, tarptautinis Kauno maratonas vyks šių metų birželio 15 dieną Kaune. Planuojama, kad jame dalyvaus apie 4000 sportininkų, bėgimo ir šiaurietiško ėjimo entuziastų iš Lietuvos ir pasaulio. Dalyviai gali rinktis maratono, pusės maratono, 10 km ir 5 km distancijas. Šeimoms, vaikams ir visiems, kurie nori linksmai praleisti vasarišką sekmadienį, siūlomas Kauno Akropolio Šeimos bėgimas ir bėgimas su vaikiškais vežimėliais.

Renginio globėjas – daugkartinis olimpinis ir pasaulio čempionas Virgilijus Alekna. Daugiau informacijos apie II-ąjį Kauno maratoną: www.kaunasmarathon.lt ir www.facebook.com/KaunoMaratonas .

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: