Lapkričio 17 dieną, antradienį, Tarptautinę studentų dieną, Kauno miesto savivaldybei vadovaus studentas. Miesto meru taps Vytauto Didžiojo universiteto magistrantas Jaunius Špakauskas.

„Manau, kad turiu viziją ir patirties, ir drąsos prisiimti atsakomybę už save, už greta esančius ir už miestą, kurį be galo myliu“, – savo laiške Kauno merui rašė J. Špakauskas.

Kauno meras Andrius Kupčinskas iš viso gavo šešis studentų, panorėjusių vienai dienai tapti miesto meru ir nepabūgusių imtis atsakomybės, laiškus. „Aišku, tikėjausi didesnio aktyvumo, be to, neatsiliepė nė viena studentė. Šiek tiek keista, nes Lietuvos politinėje padangėje moterys dabar ima viršų“, – juokavo meras.

A. Kupčinskas spėliojo, kad tarp studentų mero pareigybė greičiausiai nėra iš patraukliausių arba studentai per gerai suvokia, kokia yra mero dalia, kad imtųsi šio darbo. Meras tikisi, jog J.Špakauskui per dieną pavyks įsijausti į pareigas ir pajusti visas darbo bei veiklos aplinkybes.

Savivaldybė jau išplatino ir jaunojo mero darbotvarkę. Dieną J. Špakauskas pradės pasitarimu su Administracijos ir Sekretoriato vadovais, vėliau dirbs su dokumentais, susitiks su Kauno regiono turizmo informacijos centro direktoriumi, dalyvaus pasitarime su administracijos atstovais, bendraus su žiniasklaida, Kauno jaunimo organizacijų vadovais. Po pietų VDU studento laukia dalyvavimas Kauno miesto Tarybos komitetų posėdžiuose. Savo darbo dieną meras žada užbaigti nuo 16 val. susitikdamas su gyventojais.

J. Špakauskas gimė 1986 m. birželio 2 d. Jonavoje, ten baigė vidurinę mokyklą. Šiemet baigė Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos fakultetą (politikos mokslai), o dabar Viešosios komunikacijos katedroje studijuoja žurnalistikos magistrantūros programoje.

Keletą metų jis dirba laisvai samdomu apžvalgininku ir žurnalistu įvairiose naujienų portaluose, mėnesiniuose žurnaluose.

J. Špakauskas yra aktyvus studentų savivaldos veikėjas, du su puse metų buvo Vytauto Didžiojo universiteto Senato narys, dirbo Lietuvos studentų sąjungoje (LSS), šiuo metu eina Vytauto Didžiojo universiteto Studentų atstovybės Valdybos pirmininko pareigas.

Šiemet Vytauto Didžiojo universiteto atkūrimo dvidešimtmečio proga jis buvo apdovanotas universiteto garbės stipendija. Tais pačiais metais Vytauto Didžiojo universiteto baigimo proga už puikius mokslo rezultatus bei aktyvią visuomeninę veiklą apdovanotas Aukso alumni medaliu

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: