(c) V.Ščiavinskio arvhuvo nuotr.

Kauno miesto simfoninis orkestras toliau džiugina klasikinės muzikos gerbėjus, rengdamas išskirtinius pasirodymus ir pristatydamas publikai patyrusius scenos profesionalus.

Lapkričio 14 d., 17 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje, kartu su orkestru pasirodys jaunasis virtuozas iš Latvijos – saksofonininkas, tarptautinių konkursų laureatas Oskars Petrauskis. Po ilgo laiko prie dirigento pulto išvysime maestro Donatą Katkų.

Orkestras parengė stiprią ir solidžią programą, kurioje dvi ryškios simfoninės drobės ir premjerinis kūrinis. Pirmą kartą skambės lietuvių kompozitorės Ramintos Šerkšnytės Koncertas saksofonui ir orkestrui, solo saksofonu – Oskars Petrauskis.  Programoje Jozefo Haydno Simfonija Nr. 95, pirmoji iš dvylikos taip vadinamųjų “Londono simfonijų”. Po įspūdingų koncertų, kuriuose KMSO sekmingai atvėre R. Šumano ir J. Brahmso grandiozines simfonines drobes, orkestras ir toliau gilinasi į Romantizmo epochos kompozitorių kūrybą, šį kartą klausytojai išgirs Franco Schuberto simfoniją Nr. 6 arba “Mažąją”.

Orkestro svečias Oskars Petrauskis jau spėjo sužavėti ne vienos šalies klausytojus. Saksofonininkas studijavo Latvijos muzikos akademijoje, Berlyno Menų universitete, dabar tęsia studijas Paryžiaus apygardos konservatorijoje. Dabar O. Petrauskis saksofonininkų kvarteto „Riga“ narys. Jis –  apdovanojimų ir premijų pelnęs net keliuose tarptautiniuose konkursuose Vokietijoje, Italijoje, Slovėnijoje Latvijoje, Estijoje; jam buvo suteiktos stipendijos studijoms Prancūzijoje ir Vokietijoje, saksofonininkas tapo pučiamųjų instrumentų kompanijos „Henri Selmer Paris“ organizuojamo projekto „Tremplin jeunes“ stipendininku.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: