Kauno miesto vadovai apžvelgė svarbiausius šių metų darbus
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

„Galime visus užtikrinti, kad Juodojo drakono metais Kauno miesto savivaldybės valdančiojoje koalicijoje vyraus stabilumas“, – penktadienį surengtos spaudos konferencijos metu patikino Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Prasidedant naujiesiems metams valdančiosios koalicijos partneriai (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, socialdemokratai ir nepartiniai, partijų „Tvarka ir teisingumas“ ir „Jaunoji Lietuva“, Liberalų ir centro sąjungos atstovai) aptarė pagrindinius metų darbus, įvardino esminius miesto prioritetus.

„Vasario mėnesį bus tvirtinamas miesto biudžetas. Šiuo metu koalicijos partneriai nustatinėja prioritetinius miesto darbus, kuriuos teks nuosekliai vykdyti iki kadencijos pabaigos“, – teigė Kauno miesto vadovas.

Jungtinės socialdemokratų ir nepartinių frakcijos seniūnė Orinta Leiputė kaip pagrindinius šių metų darbus įvardino A. Juozapavičiaus prospekto ir Panemunės tilto rekonstrukciją. „Neabejoju, jog rekonstravus A. Juozapavičiaus prospektą ir Panemunės tiltą šis mikrorajonas atgis ir taps patrauklus“, – sakė frakcijos seniūnė.

Ji pabrėžė, kad miestui svarbūs ne tik didieji, bet ir mažesni projektai – planuojama remontuoti įvažas į švietimo įstaigas, gyventojų kiemus. „Darbai turi būti ne tik pradedami, bet ir užbaigiami. Todėl nereikia statyti oro pilių, o planuoti tik tai ką galima atlikti“, – poziciją apie miesto darbus išsakė O. Leiputė.

Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovė Loreta Kekienė paneigė viešojoje erdvėje pasirodžiusius teiginius neva Kauno tarybos valdančioji koalicija vietoje socialdemokratų ieško naujo partnerio. „Įskaudino žiniasklaidos paleista antis, kad koalicija byra. Galiu patvirtinti, kad tai tik gandai. Valdančioji koalicija yra stabili ir pasiryžusi dirbti iki kadencijos pabaigos“, – sakė L. Kekienė.

„Nesolidu, kai žurnalistai žodį „pokalbis“ paverčia „derybomis“. Koalicija orientuojasi į darbus, o ne į derybas“, – spaudos konferencijos metu sakė Kauno miesto meras A. Kupčinskas. Miesto vadovo pozicijai pritarė ir Liberalų ir centro sąjungos frakcijos seniūnas Arvydas Garbaravičius bei „Jaunosios Lietuvos“ lyderis Stanislovas Buškevičius, kurie pabrėžė, kad koalicija visada atvira racionaliems pasiūlymams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: