(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Antradienį pas Kauno miesto merą Andrių Kupčinską apsilankę Kauno miškų urėdijos atstovai miesto vadovui padovanojo kalėdinę eglutę.

Miesto meras A. Kupčinskas padėkojo urėdams už tai, kad jie kiekvienais metais nepamiršta Savivaldybės. Padovanota eglutė mero kabinetą puoš šventiniu periodu, o atšilus orams bus pasodinama šalia Savivaldybės pastato.

Urėdai miesto merui priminė apie gražų tradicinį renginį – gruodžio 17 dieną Rotušės aikštėje vyks kalėdinė akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“. Ši akcija leidžia ne tik pradžiuginti miesto gyventojus, bet ir padeda propaguoti gamtosauginį požiūrį tarp miestiečių.

Aplinkos ministerija ir Generalinė miškų urėdija gruodžio 17 dieną nuo 14 val. kviečia į Rotušės aikštę, kur nemokamai dalins eglių šakas. Kartu su 42 šalies miškų urėdijomis visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose vyks kalėdinę akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“, kurios metu bus dovanojamos eglių šakos Lietuvos gyventojams.

Akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ šalies mastu rengiama antrą kartą. Pernai miškininkai planavo gyventojams padovanoti apie 40 tūkst. šakų, bet išdalijo gerokai daugiau. Šiemet ketinama išdalyti jau ne mažiau kaip 100 tūkstančių eglišakių. Miškininkai tikisi, kad šios šakos papuoš daugelį namų, sukurs šventinę nuotaiką ir padės nuo kirvio apsaugoti šimtus miškuose augančių eglučių.

Urėdų gražią iniciatyvą palaiko ir mūsų miesto meras Andrius Kupčinskas. „Juk ne kiekviena šeima gali sau leisti įsigyti eglutę, todėl eglės šaka atneš į namus šventinę nuotaiką“, – sakė meras.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: