(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Dėl Kauno miesto savivaldybės Renginių organizavimo Kauno viešose vietose komisijos (toliau – Komisijos) leidimo rengti “Kauno naktys: kultūra ir aš” išdavimo vilkinimo, rugpjūčio 26 ir 27 dienomis rinkęsi organizatoriai nutarė perkelti renginį į rugsėjo 18-ąją. Priminsime, kad taip pat buvo svarstoma galimybė vis dėlto rengti renginius iki 22 valandos, taip parodant, kad kultūros negalima stumdyti. Tačiau, kadangi viena priežasčių buvo nurodyta renginių gausa Rugsėjo 1-osios proga, organizatoriai nusprendė pasižiūrėti, kokie renginiai tai bus.

Visa straipsnį apie tokio Komisijos sprendimo priežastis galite rasti čia.

“Mes dvi dienas posėdžiavome ir tarėmės kaip pasielgti, kad nenukentėtų Kauno kultūrinis gyvenimas, kauniečių, miesto svečių ir mūsų iniciatyvą palaikiusiųjų rėmėjų, draugų, globėjų, informacinių rėmėjų lūkesčiai dėti į nekomercinį kultūrinį renginį skirtą kauniečiams ir miesto svečiams „KAUNO NAKTYS: kultūra ir aš“. NUTARĖME, kad renginys bus organizuojamas rugsėjo 18 dieną. Jis turėtų prasidėti 20 val. vakaro ir baigtis 6 val. ryto.” – savo oficialiame tinklalapyje teigia renginio organizatoriai.

Visgi rugsėjo 4-oji pamiršta nebus. Šia dieną nuo 18 iki 6 valandos prie Mykolo Žilinsko galerijos įsikurs “Kultūrbutis” arba “Čia užėjus tave gali ištikti KULTŪRA!“: „Šachmatų, šaškių varžybos“, „Autdance“ – elektroninės muzikos šokis ir kt.
Pačioje M.Žilinsko galerijoje bus gali pasigrožėti tarptautine kaligrafijos paroda “Tūkstantis”, kurioje dalyvaus Lietuvos žinomiausi kaligrafai ir jaunieji kūrėjai, Japonijos, Latvijos, Vokietijos, Izraelio kaligrafijos meistrai. Parodos atidarymas 18 valandą. O 20-22 val bus suteikta galimybė ir patiems išmėginti save bandant įvairiais įrankiais išmokti kurti kaligrafiškus raštus. Šioms pamokoms vadovaus kaligrafai, dizaineriai Mindaugas Petrulis ir Lidija Kuklienė.

Kauniečiai bei miesto svečiai “Kauno naktų”, vyksiančių rugsėjo 18-ąją, programą sužinos iš karto, kai tik ji bus paruošta ir perderinta su dalyviais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: