Kauno oro uoste iškils viešbutis

Kauno oro uostas (KUN) pasirašė žemės sklypo nuomos sutartį su aukciono viešbučio statybai laimėtoju – Norvegijos investicijų bendrove „Alsco AS“, veikiančia kartu su partnere iš Lietuvos UAB „Air Hotel“. Rugpjūčio 25 dieną vykusio aukciono nugalėtojai įsipareigojo viešbutį ne tik pastatyti, bet ir išlaikyti jį 40 metų.

Pagal aukciono sąlygas, investuotojai viešbutį 8500 kvadratinių metrų ploto sklype turės suprojektuoti ir pastatyti per trejus metus.

„Viešbutis yra vienas svarbiausių oro uoste vykdomos plėtros objektų, nes jis reikšmingas ne tik kaip nakvynės vieta keleiviams, atvykstantiems iš atokesnių Lietuvos ir užsienio šalių miestų, bet ir kaip oro uoste kuriamos verslui skirtos infrastruktūros epicentras.

Pačiame uoste vykdomi investiciniai projektai ir šalia esančios Kauno laisvosios ekonominės zonos klientų poreikiai patogios vietos apsistoti ir dirbti poreikį aiškiai apibrėžia, todėl tikime, kad viešbutis yra gera investicija“, – sakė Kauno oro uosto generalinis direktorius Arijandas Šliupas.

Šiuo metu iš Kauno oro uosto tiesiogiai galima pasiekti 19 Europos oro uostų. 2010 m. Kauno oro uosto keleivių srautas viršijo 809 tūkstančius. Pasiektas 77% metinis keleivių skaičiaus augimo pokytis buvo didžiausias tarp 300 Europos oro uostų.

Išsiplėtus oro uosto siūlomai skrydžių geografijai, padidėjo ir aktyvaus veikimo zona – oro uosto paslaugomis naudojasi ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos, Baltarusijos, Kaliningrado srities, šiaurinės Lenkijos dalies gyventojai.

Kauno oro uosto informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: