(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Prieš keturis metus, siekdama nors iš dalies padėti skurstantiems, Žemės ūkio ministerija inicijavo nemokamą maisto produktų dalijimą iš intervencinių atsargų nepasiturintiems šalies gyventojams. Per šiuos metus programa tapo žinoma ir rimta paspirtimi didelei daliai mažas pajamas gaunančių šeimų.

Kauno rajone maisto produktų teikimo programą vykdo Kauno II dekanato parapijų Caritas ir Vilkaviškio Vyskupijos Caritas. Vykdant programą buvo organizuotas bendras darbas: Kauno rajono savivaldybė skyrė finansinę paramą programos vykdymui, Socialinių paslaugų centras tvarkė dokumentaciją ir apmokėjo už maisto produktų sandėliavimą ir transportavimą iki seniūnijų, seniūnijos darbuotojai rūpinosi, kad kiekvieną mėnesį maisto produktai pasiektų paramos gavėją.

Informuojame, kad dėl paramos maistu gavimo 2011 metais, mažas pajamas turintys gyventojai turi kreiptis į seniūnijas ir užpildyti prašymą. Primename, kad kreiptis dėl paramos maisto produktais gali asmenys, kurių šeimos pajamos vienam jos nariui neviršija 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt) per mėnesį. Asmenys, prašymus pateikę tada, kai maisto produktų dalijimas jau prasidėjęs, bus įtraukti į papildomą sąrašą tolimesniam maisto produktų gavimo mėnesiui.

2010 metais 50 731 asmuo gavo paramą miltais, makaronais, ryžiais, cukrumi, sutirštintu pienu, sausais pusryčiais, kruopomis. Kas mėnesį nuo 31 iki 59 tonų maisto produktų buvo išdalinta Kauno rajone gyvenančioms šeimoms. Svarbu paminėti, kad nuo šių metų pradžios paramos gavėjų skaičius išaugo. 2009 m. buvo aprūpinta 8449 žmonės, tuo tarpu 2010 m. paramą maisto produktais gavo 11266 asmenų.

2010 metų maisto iš intervencinių atsargų teikimo programa buvo baigta lapkričio mėnesį.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: