Kauno rajono savivaldybė pagerbs rajono verslininkus
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lapkričio 17 dieną, (ketvirtadienį), 18 valandą viešbutyje „Park Inn Kaunas“ (K. Donelaičio g. 27, Kaunas) Kauno rajono savivaldybė rengia iškilmingą Kauno rajono verslininkų pagerbimo vakarą.

Renginio metu paaiškės, kam atiteks nominacijos: už verslą, padedantį pritapti visuomenėje, už lietuviško skonio tradicijas, už pirmą elektromobilių įkrovos stotelę, už svarų indėlį į rajono ekonomiką, už metų eksporto gaminius bei mero padėkos.

Šventinę nuotaiką dovanos operos solistas Liudas Mikalauskas, violončelių kvartetas, Kauno dramos teatro aktorius Egidijus Stancikas.

Kauno rajone veikiančių įmonių skaičius nuosekliai auga nuo 2007 metų: 1122 (2007 m.), 1195 (2008 m.), 1285 (2009 m.), 1289 (2010 m.) ir 1421 (2011 m.). Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje, Biruliškių kaime, veikiančios bendrovės „Elinta“ ir „Aconitum“ žinomos ne tik šalyje, bet ir garsina Kauno rajoną pasaulyje.

Pastaroji bendrovė tapo „Lietuvos metų gaminys 2010“ laureate ir farmacijos pramonės grupėje pelnė net tris apdovanojimus. Aukso medaliu aprangos ir tekstilės pramonės grupėje apdovanota UAB „Garlita”, sukūrusi megztinį, atsparų pjūviams ir aštriems daiktams.

Kauno rajono savivaldybė skatina verslo plėtrą ir taiko mažiausius žemės, žemės nuomos ir kt. mokesčius. Kad elgiamasi teisingai, liudija Lietuvos laisvosios rinkos instituto atlikta analizė. Kauno rajono savivaldybė, surinkusi 60,7 balus iš 100, Lietuvos savivaldybių indekse užėmė 1 vietą iš 53 rajonų savivaldybių. Idealia savivaldybe indekse laikoma savivaldybė, kuri savo veiklos srityje neriboja vartotojų pasirinkimo, skatina konkurenciją tarp paslaugas teikiančių įmonių ar įstaigų, mažina mokesčių naštą, užtikrina palankias sąlygas verslui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: