(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Spalio 8 d., ketvirtadienį, įvyks Seimo valdybos sprendimu sudarytos darbo grupės, rengiančios Atsinaujinančių energijos išteklių įstatymo projektą, išvažiuojamasis posėdis į Kauną, Jurbarką ir Raseinius.

Posėdžio metu planuojama aplankyti kai kuriuos Kauno regiono atsinaujinančios energijos (AE) objektus, vietoje susipažinti su jų plėtros galimybėmis ir iškylančiomis problemomis.

Nuspręsta aplankyti bent po vieną kiekvienos AE rūšies objektą: saulės kolektorius, įrengtus Kačerginės vaikų sanatorijoje; Pastrėvio hidroelektrinę; Juragių vėjo jėgainę; Lekėčių biodujų jėgainę; šiaudų granulių gamybos įmonę Jurbarko rajone; geoterminiu būdu apšildomą kaimo turizmo sodybą Raseinių rajone; Lapių sąvartyno biodujų surinkimo sistemą ir kogeneracinę jėgainę; biokuro katilo (medžio granulių) panaudojimą individualaus namo apšildymui.

Išvažiuojamame posėdyje dalyvaus įvairioms frakcijoms priklausantys Seimo nariai, asociacijų atstovai ir valstybės institucijų tarnautojai, dirbantys prie šio įstatymo kūrimo.

Šiuo metu Aplinkos apsaugos komitetas dėl šio įstatymo sulaukia daug skambučių ir paklausimų iš galimų užsienio ir Lietuvos investuotojų, atskirų įmonių ir net pavienių gyventojų. Norima susipažinti su dar tik rengiamo įstatymo projektu, siūlomasi pagelbėti patarimais ir informacine medžiaga, siekiant, kad projektas kuo greičiau išvystų dienos šviesą. Darbo grupė įstatymo projektą Seime planuoja užregistruoti iki numatytos datos – gruodžio 11 d. Padidėjus darbo apimtims, darbo grupės vadovas Jonas Šimėnas kreipėsi į Seimo valdybą, prašydamas pagal galimybes skirti lėšų šio svarbaus įstatymo užbaigimui pagal ES ir nacionalinės teisės reikalavimus, nes iki šiol specialistai ir ekspertai dirbo neatlygintinai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: