(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Šeštadienį Rotušės aikštėje Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas kartu su Prezidentu Valdu Adamkumi, Maltos ordino ambasadoriumi grafu Douglu von Saurma-Jeltsch ir maltiečiais dalino sriubą vargstantiems. Lietuvoje veikiantys maltiečiai šiemet jau penktus metus dalina sriubą.

Sriubos akcijų metu surinktos lėšos skiriamos „Maisto ant ratų” projektui. Maltos ordinas Lietuvoje globoja ir namuose maitina daugiau apie 500 senelių. „Maisto ant ratų” projektas vykdomas 17 metų. Pastaraisiais metais jis finansuojamas už Lietuvos žmonių suaukotus pinigus.

Pagarba senatvei ir visuomenės solidarumas – tai svarbiausi dalykai, kuriuos puoselėti yra mūsų visų pareiga. Labai norėčiau, kad Lietuvoje žmogus atsigręžtų į žmogų, matytų ir padėtų tam, kuriam pagalba būtina. Gerbiu tuos, kurie skiria savo laiką ir žmogišką šilumą silpnesniems, padeda jiems išlaikyti orumą”, – sakė Prezidentas.
Grafo Douglas von Saurma-Jeltsch teigimu, svarbiausias Maltos ordino indėlis į Lietuvos visuomenės gyvenimą yra tai, kad jis atnešė per šimtmečius senojoje Europoje patikrintą kilnią labdaros tradiciją, įprotį laisvanoriškai dalintis su tais, kuriems reikia pagalbos. „Pagrindinis dalykas, kurio mes siekiame – parodyti žmogišką šilumą ir solidarumą su likimo nuskriaustais, vienišais žmonėmis. Mes kalbame ne tik apie materialinę pagalbą. Visų pirma mes kalbame apie šiltą žmogišką ryšį. Vienišiem seneliams yra vienintelis šiltas maistas, o ją atnešantys žmonės – vienintelis žmogiškas ryšys”, – sakė Maltos ordino ambasadorius Lietuvoje.

„Maltiečių sriubos” akcijos vyks devyniolikoje miestų – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Panevėžyje, Ignalinoje, Visagine, Kaišiadoryse, Vilkaviškyje, Marijampolėje, Žiežmariuose, Raseiniuose, Naujojoje Akmenėje, Rokiškyje, Zarasuose, Viekšniuose, Dusetose, Kėdainiuose.

Aukoti senolių sriubai galima jau dabar, trumpaisiais telefonų numeriais: 1416, auka – 2 litai, 1417 – 5 litai, 1418 – 10 litų. Didesnę sumą galima paaukoti per svetainę internete http://www.maltieciai.lt/.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: