(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno gyventojus ir miesto svečius atvykti į Rotušės aikštę vilioja kvepianti šviežios duonos krautuvėlė, kurioje galima įsigyti ką tik iškeptos įvairių rūšių duonos, pyragų, bandelių bei kūčiukų.

„Džiaugiamės, kad šiais metais Kaunas vienas pirmųjų Lietuvoje pradėjo švęsti Kalėdas. Nuostabi eglutė, netradiciniai renginiai ir kalėdinė mugė traukia kauniečius ir miesto svečius į Rotušės aikštę. Negalėjome neprisijungti prie šios gražios šventinės iniciatyvos, tad nusprendėme atidaryti šviežios duonos krautuvėlę, kurioje duonos mylėtojams siūlome tik pagal tradicines lietuviškas receptūras kepamos duonos, alsuojančios šiluma ir kvepiančios namų jaukumu,“ – teigia Mindaugas Snarskis. Jis taip pat džiaugiasi, kad prie šio kalėdinio projekto aktyviai prisijungė visi kepyklos darbuotojai, stengdamiesi, jog krautuvėlėje pirkėjus pasiektų itin šviežia ir šilta duona.

Praėjusį savaitgalį, gruodžio 10-13 d., Rotušės aikštėje įsikūrusiame kalėdiniame miestelyje jau veikusi šviežios duonos krautuvėlė susilaukė didelio susidomėjimo. Atvykusieji į krautuvėlę gali įsigyti ne tik visiems įprastų duonos rūšių, tačiau ir įvairiais priedais – kmynais, sezamo sėklomis, aguonomis – pagardintų šventinių gaminių. Krautuvėlėje besidarbuojanti ilgametė kepyklos darbuotoja visiems pirkėjams mielai pataria, kokį duonos kepaliuką ar pyragą išsirinkti kiekvieno skoniui. Duona sveriama kilogramais ir dedama į natūralius popierinius maišelius, kurie padeda dar ilgiau išlaikyti gerąsias duonos savybes. Rotušės aikštėje šviežios duonos krautuvėlė ketvirtadieniais – sekmadieniais veiks iki sausio 3 d.

Jau kelerius metus iš eilės visose Baltijos šalyse Šv. Kalėdų proga UAB „Fazer kepyklos“ taip pat bendradarbiauja su SOS vaikų kaimu. „Šiais metais siekėme, kad SOS vaikų kaimo auklėtiniai pagalvotų apie tikrąją duonos vertę ir patys prisidėtų prie duonos gamybos kelio, tad nusprendėme jiems organizuoti piešimo konkursą ir kartu pasveikinti duonos mylėtojus artėjančių švenčių proga,“ –  teigia prekybos direktorius M. Snarskis. Nuo ateinančios savaitės kepyklos inicijuotą piešimo konkursą laimėjusių SOS vaikų kaimo auklėtinių piešti kalėdiniai sveikinimo lipdukai papuoš įvairius „Gardėsio“ gaminius.

Kaip ir kasmet, UAB „Fazer kepyklos“ taip pat prisijungia prie TV3 ir SEB banko inicijuojamos “Išsipildymo akcijos”. Šiais metais į akcijos labdaros fondą bus skiriama po 2 centus nuo kiekvienos nupirktos bandelės, pažymėtos specialiu akcijos lipduku.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: