Kauno Rotušės aikštėje - tiesioginės varžybų transliacijos
(c) V.Ramono/KaunoZinios.lt nuotr.

Rotušės aikštėje bus pastatytas didžiausias 32 kv. m. ploto ekranas Kauno miesto istorijoje, kuriame nuo rugpjūčio 31 iki rugsėjo 18 dienos vyks tiesioginės Europos krepšinio čempionato transliacijos.

Kelis tūkstančius žiūrovų talpinanti aikštė – puiki vieta pažymėti krepšinio čempionato pradžią. Rotušės aikštės draugijos ir Kauno miesto savivaldybės iniciatyva rugpjūčio 31 dienos vakarą, prieš žaidynių atidarymo akimirką, kauniečiai kviečiami ateiti į Rotušės aikštę sugiedoti Lietuvos himną ir taip palinkėti sėkmės Lietuvos rinktinei bei pirmiesiems pradėti čempionato renginius.

Viso čempionato metu, kol varžybos vyks kituose miestuose, Rotušės aikštėje tvyros krepšinio šventės dvasia.

Priešais ekraną bus įrengta scena, kurioje prieš varžybas ir per pertraukas koncertuos žinomi ir mėgstami atlikėjai: Kauno bigbendas ir solistai; Kauno pučiamųjų orkestras „Ąžuolynas“ bei šokėjos; Lietuvos šlagerių karalius Ovidijus Vyšniauskas; Eduardas Chimenesas – Tango maestro.

Su žiūrovais bendraus Andrius Žiurauskas – aktorius ir nepamirštamų „Hanzos dienų“ režisierius. Laisvu nuo žaidynių transliavimo metu ekrane bus rodomi video filmai apie Kauną, Lietuvą ir krepšinį.

„Medžiotojų užeigos“, „Skliauto“, „Sadutės“ ir „Anties“ restoranai sirgaliams įrengs 2000 sėdimų vietų prie staliukų. Likusią aikštės dalį užims stovintys krepšinio mėgėjai, susirinkę drauge stebėti tiek lietuvių, tiek užsienio komandų pasirodymų. Rotušės aikštėje bursis didžiausias sirgalių sambūris.

„Rotušės aikštėje tokio masto krepšinio šventės dar nebūta. Statomas didžiausias ligi šiol ekranas, laukiamas didžiausias sirgalių skaičius, rengiama kultūrinė programa. Matysime ne tik tiesioginę transliaciją, bet ir patys būsime matomi bei rodomi pasauliui. Norime didžiuotis ne tik Lietuvos krepšininkais, bet ir sirgaliais“, – sako Rotušės aikštės draugijos narys Kęstutis Ignatavičius.

37-tasis Europos krepšinio čempionatas Kaune vyksta po 72 metų pertraukos. Tuomet, 1939 metais, Lietuvos rinktinė tapo Europos čempionais. Planuojama, kad pasibaigus čempionatui iš Rotušės aikštės balkono kauniečius pasveikins čempionato laimėtojai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: