Kauno savivaldybė nutraukė sutartį su "Sienojumi"
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės vadovų kantrybė baigėsi – vakar, spalio 11 d., administracijos direktorius Antanas Navakauskas pasirašė įsakymą, kuriuo pradedamos sutarties nutraukimo procedūros su „Girstučio“ rekonstrukciją vykdžiusia UAB „Sienojus“.

„Ši įmonė ne tik nerodė didelio noro atlikti darbus, bet ir neturi tam resursų. Neturėjome kitos išeities, todėl sutartį nutraukėme. Komplekso statybų neapleisime, skelbsime naują rangovo konkursą“, – sakė savivaldybės administracijos direktorius Antanas Navakauskas.

Iš Vyriausybės investicijų programos (VIP) „Girstučio“ baseinui rekonstruoti šiemet buvo skirta 5,6 mln. litų, tačiau kol kas įsisavinta tik nedidelė dalis lėšų.

Pasak administracijos direktoriaus, nereikėtų baimintis dėl šios sumos, nes pavyko išsiderėti, kad Sporto komitetas gražins šias lėšas iš VIP kitais metais. „Girstučio“ rekonstrukcija buvo apdrausta 2 mln. litų, kuriuos Kauno miesto savivaldybė išsireikalaus per bankus.

Sporto komplekso statyba trunka beveik keturis metus. „Girstučio“ rekonstrukcija finansuojama Europos Sąjungos struktūrinių fondų, Vyriausybės investicijų programos ir Kauno miesto savivaldybė lėšomis. Bendra projekto vertė – apie 21 mln. litų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: