Kauno savivaldybė sieks išpirkti kino teatro
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegija antradienį, gruodžio 13 d., nusprendė, kad reikia išpirkti akcijas iš kino teatro „Romuva“ akcininko Ramūno Šalūgos. Tokią išvadą kolegijos nariai priėjo išklausę visą informaciją apie UAB kino teatro „Romuva“ veiklos perspektyvas.

UAB kino teatro „Romuva“ akcininkas R. Šalūga, turintis 15,31 procento akcijų, Kauno miesto savivaldybei pateikė pasiūlymą parduoti jam priklausančias akcijas, o kilusius teisminius ginčus baigti taikos sutartimi.

Akcininko skaičiavimais, šiuo metu jo turimų akcijų bei kompensacijos už nutrauktą sutartį vertė gali siekti 620 – 670 tūkst. litų. Mokėjimą siūloma išdėstyti per 2012-2013 metus.

„Visi suprantame, koks svarbus Kaunui yra „Romuvos“ kino teatras. Reikia galų gale priimti atsakingus sprendimus ir perimti šį pastatą visuomenės poreikiams, o tai padaryti galima tik išpirkus akcijas iš mažojo akcininko“, – argumentavo miesto meras Andrius Kupčinskas.

Pasak miesto vadovo, bendrovę kino teatrą „Romuva“ būtų galima pertvarkyti į viešąją įstaigą. Tai leistų gauti lėšų iš Europos sąjungos struktūrinių fondų.

„Padėtis „Romuvoje“ – liūdna. Žmonės dirba beveik už ačiū. Nuolat trūksta lėšų, nors akivaizdu, kad kauniečiai laukia, kada bus atgaivintas senasis „Romuvos“ kino teatras“, – akcijų pirkimui pritarė vicemeras Stanislovas Buškevičius.

Gruodžio 29 dienos savivaldybės tarybos posėdyje bus teikiamas sprendimo projektas, kuriuo administracijai būtų pavesta pradėti derybas dėl galutinės akcijų išpirkimo kainos ir mokėjimo grafiko išdėstymo.

„Tikiu, kad derybų metu pavyks surasti geriausią išeitį. Derybų metu administracija turėtų siekti dar labiau sumažinti sumą, už kurią miestas įsigytų 15,31 procentų kino teatro „Romuva“ akcijų. Sausio mėnesį, kai bus žinoma suma, išmokėjimo sąlygos ir terminai, savivaldybės taryba turės priimti galutinį sprendimą“, – reziumavo meras A. Kupčinskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: