Liepos 31rugpjūčio 7 dienomis Kaune vyksta atvira 11-oji tarpdisciplininė konferencija „Baltic Practice 2011“, kurią organizuoja VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakultetas drauge su Nacionaliniu tyrimų universitetu – Aukštesniąja ekonomikos mokykla (Rusija).

Maskvos aukštesniosios ekonomikos mokyklos studentai rugpjūčio 4 dieną Kauno miesto savivaldybėje susitiko su miesto meru Rimantu Mikaičiu.

„Džiaugiuosi, kad į Kauną atvyko toks gausus būrys jaunų, aktyvių žmonių. Visada malonu susitikti su jaunimu, kuris domisi politiniu, ekonominiu gyvenimu.

Kaunas – akademinis miestas, todėl tikiuosi, kad užsienio studentai su mūsų miesto studentais užmegs tvirtus bendradarbiavimo ryšius, o šis vizitas nebus paskutinis“, – priimdamas svečius sakė miesto meras.

Vėliau atvirų diskusijų metu dalyviai aptarė šalių darbo rinkų situacijas, jaunimo nedarbo priežastis, miesto bendruomenių gyvenimą. Jaunimas domėjosi Kaune veikiančiais mokslo ir technologijos slėniais.

Nuo 2001 m. kasmet organizuojama tarptautinė konferencija „Baltic Practice“ yra skirta Rusijos-Europos santykiams. Kiekvieną vasarą „Baltic Practice“ yra organizuojama vis kitoje Europos valstybėje.

2008 metais konferencija buvo organizuota Švedijoje, 2009 m. – Belgijoje, 2010 m. – Norvegijoje. Šiais metais Kaune vykstančioje vasaros mokykloje dalyvaus ir savo patirtimi dalinsis ekspertai iš įvairių šalių: Austrijos, Italijos, Rusijos bei Olandijos.

Vasaros mokykloje bus skaitomi pranešimai apie vietinę valdžią, žmogaus teises ir globalinę demokratiją.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: