Kauno savivaldybės koncertinės įstaigos - po vienu stogu
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Antradienį, sausio 17 d., Kauno tarybos kolegija pritarė siūlymui sujungti tris iš keturių miestui priklausančių koncertinių įstaigų.

Kauno miesto savivaldybė šiuo metu yra įsteigusi 4 biudžetines koncertines įstaigas. KĮ Kauno bigbendą, KĮ Kauno pučiamųjų instrumentų orkestrą „Ąžuolynas“ ir KĮ Kauno muzikos ansamblį „Ainiai“ siūloma reorganizuoti į vieną biudžetinę įstaigą. Kauno miesto simfoninio orkestro ši pertvarka paliesti neturėtų.

„Savivaldybėse tokia sistema veikia jau senai – po vienos įstaigos skėčiu glaudžiasi įvairūs kolektyvai. Šią praktiką galime pritaikyti ir mes. Savivaldybei priklausančių koncertinių įstaigų profilis yra panašus, juos sujungus galėtumėme sutaupyti lėšų. Tuo tarpu Kauno miesto simfoninis orkestras, kurio vardas yra plačiai žinomas, ir toliau galėtų gyvuoti kaip atskiras vienetas“, – posėdžio metu teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Sujungus tris kolektyvus į vieną biudžetinę koncertinę įstaigą, jų pavadinimai neturėtų keistis, veiklą ir toliau vykdys visi šiuo metu atskirose įstaigose esantys meno kolektyvai. Šiuose kolektyvuose neplanuojama mažinti meno vadovų, koncertmeisterių, dirigentų, artistų ir atlikėjų skaičiaus – optimizuotas būtų tik administracinis aparatas.

Atlikus reorganizaciją tikimasi per metus sutaupyti apie 200 tūkst. Lt. Šiuo metu bendra metinė šių įstaigų išlaikymo sąmata yra beveik 4 mln. Lt. Dėl šių savivaldybės koncertinių įstaigų reorganizavimo bei naujosios įstaigos pavadinimo dar turės apsispręsti Kauno miesto savivaldybės taryba.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: