(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Trečiadienį, lapkričio 17-ąją, studentų dienos proga Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto Kultūros vadybos pirmakursiai su Studentų Atstovybe įgyvendino du mėnesius generuotą projektą „Studentas studentui“.

16.30 val. universiteto Liepų kiemelyje planuota šventės pradžia dėl blogo oro buvo perkelta į vieną iš auditorijų, tačiau lietus nesutrukdė daugybei studentų praeitą vakarą susirinkti fakultete. Renginio pradžioje sveikinimo žodį tarė ne tik organizatoriai, bet ir keli dėstytojai bei svečiai. Dalyvių pasveikinti atvykęs Kauno meras Andrius Kupčinskas džiaugėsi VU KHF studentų aktyvumu, jų rengiamų akcijų bei projektų gausa ir kokybe. Tą dieną jį pavadavęs KTU studentas Justinas Staugaitis prisidėjo prie mero sveikinimų bei savo ruožtu ragino neprarasti kūrybiškumo ir veiklumo.

Filosofijos ir kultūros studijų katedros vedėjas Donatas Pilinkus, didžiuodamasis jauniausiais savo studentais, ragino ir toliau siekti savo tikslų. Docentė V. Jurėnienė bei VU KHF SA prezidentė G. Lazdinytė jaunatviškai linkėjo ne tik studijuoti, bet ir studentauti.

Pasibaigus įžanginiams sveikinimams, susirinkusiuosius džiugino įvairūs renginiai.

Universitete buvo atidaryta Vykinto Timinsko fotoparoda „Mažasis Kaunas“, kurioje autorius pristatė dvi visiškai naujas fototechnologijas – tilt shift ir sferinę panoramą.

Daug žiūrovų sudomino Teatrono spektaklis „Lietuviai“, kuriam pasibaigus muzikos mėgėjai vakarą liko leisti akustiniame koncerte. Jo metu savo bei dainuojamosios poezijos kūrinius atliko tokie jauni muzikantai kaip Gustė, Stanislovas, Juozapas Liaugaudas, Žilvinas Vingelis su grupe bei studija „Muzikos sparnai“. Tuo pat metu kitoje auditorijoje prijaučiantys šokiui ne tik stebėjo skirtingų žanrų šokėjų pasirodymus, bet ir patys mokėsi įvairių šokio judesių. Bene daugiausiai lankytojų buvo sulaukta trumpametražių filmų peržiūroje, kurią vainikavo Tado Vidmanto pasirodymas.

Viso renginio metu fakultete vyko mainai bei workshop‘ai, kurių metu studentai galėjo ne tik nusipirkti arba apsikeisti rankdarbiais, tačiau ir, srities žinovų padedami, pasigaminti originalių sagių. Visai šalia universiteto esančioje Vero Caffe įvykus mago Tomo Šimkaus pasirodymui buvo kuriamas koliažas iš lankytojų atsineštų studentiško gyvenimo nuotraukų.

Taip pat daug dėmesio susilaukė tarpuniversitetinis picų valgymo konkursas. Iš keliolikos susirungusių dalyvių greičiausiai picas suvalgė ir nugalėtojais tapo Giedrius Zaksas (VU KHF) ir Giedrė Gasiūnaitė (LKK).

Šventė universitete buvo uždaryta fakyrų pasirodymu Liepų kiemelyje, tačiau netrukus tęsinys prasidėjo klube Papa Jazz.

Pakalbintas vienas iš šventės rengėjų, Kultūros vadybos pirmakursis Rokas Baškys, pasakojo, kad prieš kelis mėnesius išgirdęs užduotį „surengti renginį“ jautėsi truputį pasimetęs, bet vėliau įsitikino, kad kuo daugiau darai, tuo daugiau padarai – viskas ne taip jau neįmanoma, kaip pasirodė iš pirmo žvilgsnio. Darbą palengvino šauni komanda bei jos organizuotumas. Dėl pačios šventės eigos Rokas džiaugėsi: “Viskas vyko labai sklandžiai. Iš pradžių baiminomės, kad bus mažai žmonių, tačiau jų netrūko – kai kurios salės buvo net perpildytos. Ypač žavingu akcentu tapo ugnies šou, kuriam nei vienas neliko abejingas. Tai buvo pirmasis renginys, kurį mes organizavome fakultete, ir labai smagu, kad „pirmo prisvilusio blyno“ taisyklė jam, rodos, negalioja. Jau laukiu kito projekto!”

Džiugu, kad studentai aktyviai tiek organizuoja renginius, tiek juose dalyvauja. Ši šventė pritraukė ne tik Kauno humanitarinio fakulteto studentus, tačiau ir dėstytojus bei jaunuolius iš kitų Kauno aukštųjų mokyklų. Renginio organizatoriai džiaugėsi, kad jiems pavyko ne tik paminėti Tarptautinę studentų dieną, bet ir pasiekti būtent šio – „Studentas studentui“ – projekto tikslą – parodyti, kad studentai, nepaisant jų amžiaus, studijų ar pomėgių, puikiai sugeba bendrauti bei bendradarbiauti tarpusavyje!

Straipsnis parengtas VU KHF LFR8 grupės studentės Alinos Sinickajos

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: