Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Antradienį Kauno miesto savivaldybės vadovai prie tradicinio bendro pusryčių stalo viešbutyje „Park Inn“ susitiko su Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų, Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos bei kitų organizacijų atstovais.

Susitikime dalyvavę Kauno meras Andrius Kupčinskas, mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis, administracijos vadovas Vygantas Gudėnas ir kiti savivaldybės atstovai su verslininkais aptarė svarbiausius miestui klausimus, susijusius su ES parama, viešojo saugumo situacija, savivaldos problemomis, energetika.

Miesto meras Andrius Kupčinskas susitikime pabrėžė, kad juodžiausias periodas jau praeina. „Tai rodo ir tas faktas, kad savivaldybės biudžeto surinkimas gerėja. Į miesto biudžetą iki šių metų birželio 30 dienos įplaukė 409,36 mln. litų arba 109,3 proc. planuotų pajamų. Planas buvo viršytas 34,93 mln. litų“, – sakė Kauno meras.

Verslininkų atstovai domėjosi, kaip miestui sekasi pritraukti ES paramą įvairiems projektams. Savivaldybės Plėtros programų ir investicijų skyriaus vedėjas Vygintas Grinis informavo, kad yra parengti 55 projektai, kuriais siekiama pritraukti ES paramą. Iš jų 20 projektų jau pradėta įgyvendinti. „Įgyvendinus visus projektus, Kaunas sulauks apie 218 mln. litų investicijų “, – teigė V. Grinis.

Kauno verslininkai teigiamai įvertino savivaldybės pastangas gerinant viešojo saugumo situaciją mieste. Miesto Taryba nusprendė eksperimento tvarka trims mėnesiams privačias saugos tarnybas atleisti nuo vietinės rinkliavos už leidimą įvažiuoti mechaninėmis transporto priemonėmis į valstybės saugomas teritorijas.

Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos vykdantysis direktorius Vaclovas Pečatauskas ir kiti Kauno verslininkų atstovai išreiškė paramą Savivaldybei siekiant perrimti Kauno apskrities pastatą. Pasak verslininkų, būtų logiška, kad išsibarstę savivaldybė padaliniai įsikurtų vienoje vietoje, nes taip būtų patogiau visiems miesto gyventojams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: