Kauno

Keturi iš eilės pralaimėjimai supykdė Kauno „Žalgirio“ krepšininkus. Antradienį, lapkričio 8 d., jie surengė žaidėjų susirinkimą, kuriame aptarė nesėkmių priežastis ir viliasi, kad tai padės pasiekti persilaužimą.

Žalgiriečiai pergalės skonio nejuto nuo spalio 21 dienos. Jie po du kartus pralaimėjo Eurolygoje ir VTB Vieningoje lygoje. Paskutinė nesėkmė – pirmadienį Rygoje nusileidus VEF ekipai.

Rado daugiau bėdų nei tikėjosi

Ketvirtadienį namie laukianti dvikova su Bambergo „Brose Baskets“ gali tapti lemiama kovojant dėl vietos „Top 16“. Nė karto per pirmus tris turus nelaimėję žalgiriečiai nebeturi kur trauktis.

„Reikia palikti praėjusias rungtynes už nugarų, pamiršti asmenines bėdas. Nėra laiko daug galvoti, reikia tiesiog treniruotis ir dirbti, – aiškino „Žalgirio“ treneris Aleksandras Trifunovičius. – Negalima grįžti atgal ir kažko pakeisti, tačiau turime mokytis iš treniruočių ir susirinkimų kaip įmanoma daugiau. Reikia išmokti būti komanda. Mums to trūksta.“

Savaitę su komanda dirbantis strategas prisipažino radęs gilesnes problemas, nei tikėjosi rasiąs.

„Maniau, kad individualus žaidėjų lygis padės įveikti kai kuriuos trūkumus greičiau, kad reakcija bus greitesnė. Tačiau yra vidinių problemų ir turime su jomis kovoti“, – atskleidė Trifunovičius.

Kad komandai trūksta tarpusavio supratimo, pripažįsta ir patys krepšininkai. Anot Mindaugo Kuzminsko, po pralaimėjimo Rygoje antradienį žaidėjai surengė komandos susirinkimą.

„Turėjome rimtą pokalbį tarpusavyje, išsikalbėjome, kas blogai. Manau, kad rytoj laukia persilaužimo rungtynės“, – vylėsi 22 metų puolėjas.

Štombergas sieks įkvėpti krepšininkus

Trečiadienį su „Žalgiriu“ dirbo naujas, tačiau pažįstamas veidas. Po aštuonerių metų į stipriausią šalies komandą grįžo Saulius Štombergas, prisidėjęs prie didžiausių komandos pergalių XX a. pabaigoje – Eurolygos trofėjaus ir R. Saportos taurės.

Štombergas nuo šiol bus vyriausiojo trenerio Trifunovičiaus asistentu. Anot serbo, tai buvo jo noras.

„Manau, kad jis yra vienas geriausių Lietuvos krepšininkų. Šnekėjau su mūsų komandos NBA vyrukais ir jie sako, kad Štombergas NBA galėjo žaisti geriau nei jie. Gerbiu jo asmenybę. Jis žengia į naują kelią ir esu laimingas turėdamas tokį žmogų šalia“, – pasakojo Trifunovičius.

Štombergas sako kol kas dar neapsipratęs su mintimi, kad tapo „Žalgirio“ trenerių štabo nariu, tačiau tikisi padėti komandai grįžti į pergalių kelią. Pirmiausia – įkvepiant pasitikėjimo.

„Komandoje yra nusivylimas, – atskleidžia Štombergas. – Visi nori laimėti, bet per didelį norą įvyksta daug klaidų. Reikia šaltakraujiškumo vykdant trenerio nurodymus. Trifunovičius daug reikalauja ir jeigu viskas bus išpildoma, žaidėjai supras vienas kitą, bus ir rezultatai.“

Sunkų darbą treniruotėse į pergales aikštelėje tikisi iškeisti ir rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas Sonny Weemsas.

„Naujajam treneriui dar reikia priprasti, bet jis pasitiki mumis, o mes – juos. Tik reikia tai parodyti aikštėje. Sunkiai treniruojamės ir dabar tereikia tai perkelti į aikštę“, – aiškino Weemsas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: