(c) Žalgiris.lt archyvo nuotr.

Kauno „Žalgiris“ nesiruošia sustoti dirbdamas su aistruoliais ir mėgins perimti geriausias puikiai žinomo Katalonijos klubo „FC Barcelona“ tradicijas. Ispanijos čempionai jau kitą savaitę atvyks į Kauną žaisti Eurolygos susitikimo, o kartu ketina pasidalinti dešimtmečius trunkančiais itin sėkmingo darbo ypatumais.

Siekdamas suartinti „Žalgirį“ ir ekipos aistruolius bei kartu žengti platų žingsnį į priekį komunikacijų su gerbėjais srityje legendinis Kauno klubas pastaruoju metu pradėjo ieškoti naujų idėjų ir pavyzdžių, kurios padėtų užtikrinti sėkmingą veiklą šioje srityje.

„Per gana trumpą laiką „Žalgirio“ vadovai atliko didelį darbą išspręsdami praėjusiame sezone komandą kamavusias problemas. Dabar atėjo laikas kitam etapui. Norime, kad ne tik krepšininkai, bet ir sirgaliai jaustųsi išskirtiniais būdami kartu su „Žalgiriu“. Pasisemdami patirties iš grandų, tikimės, kad netrukus aistruoliai galės naudotis Vakarų Europos klubuose egzistuojančiais privalumais“, – sakė Kauno „Žalgirio“ komunikacijos direktorius Almantas Kiveris.

Bene puikiausias tokio klubo pavyzdys Europoje – daugkartinis Ispanijos čempionas „FC Barcelona“. Kauno „Žalgirio“ atstovai pradėjo konsultacijas su puikią infrastruktūrą turinčia ekipa dėl bendradarbiavimo ir geriausių šio klubo tradicijų perėmimo bei pritaikymo Lietuvoje. Mūsų šalyje dar nė viena komanda nesinaudoja tokiomis galimybėmis, kurias jau ne pirmus metus aktyviai taiko Barselonos miesto pasididžiavimas.

„FC Barcelona“ klubas buvo įkurtas dar 1899 metais ir nuo to laiko tapo vienu populiariausių klubų pasaulyje, pasiekusiu aukščiausius kokybės standartus visose vadybos srityse. Ispanijos čempionai turi apie 165 000 oficialių aistruolių, kurie ne tik palaiko komandą, tačiau dalyvauja jos valdyme, kartu priima svarbius sprendimus. Jie – neatsiejama klubo dalis, be kurios „FC Barcelona“ būtų lyg be rankų.

„Tai – išskirtinė galimybė. „FC Barcelona“ turi sukaupusi milžinišką sėkmingo darbo patirtį, kuri atsispindi ne tik ekipos rezultatuose, bet ir kitose srityse. „Žalgiris“ bei „FC Barcelona“ turi nemažai panašumų – tai legendiniai klubai, kurie reprezentuoja visą šalį. Turime ko iš jų pasimokyti ir tai mums bus dar vienas laiptelis į viršų“, – sakė A.Kiveris.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: