(c) zalgiris.lt archyvo nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams nepavyko antrą kartą iškovoti Aleksandro Gomelskio taurės. Sekmadienį turnyro finale Maskvoje žalgiriečiai pademonstravo charakterį ir tik po itin atkaklios kovos susitikimo pabaigoje nusileido CSKA – 73:79.

Dėl pusfinalyje patirto nugaros sumušimo finale negalėjo dalyvauti Dainius Šalenga.

Sėkmingiau rungtynes pradėjo CSKA krepšininkai, kurie sužaidus kiek daugiau nei dvi minutes pirmavo rezultatu 5:0. Pirmuosius taškus „Žalgiriui“ baudų metimais pelnė Travisas Watsonas (2:5), tačiau rusai taip pat atsakė rezultatyviu išpuoliu (7:2). Nors T.Watsonas kitame aikštelės gale vėl pridėjo dvitaškį, šeimininkai į kauniečių krepšį smeigė tritaškį (10:4). Po Aco Petrovičiaus paprašytos minutės pertraukėlės CSKA žaidėjai ir toliau darbavosi kiek sėkmingiau bei nežymiai padidino savo pranašumą (12:4). Pasižymėjus Mirza Begičiui ir Martynui Pociui ekipas skyrė tie patys aštuoni taškai – 8:16. Deja, apsiginti svečiams iš Kauno ir toliau nepavyko (8:23). Nors DeJuanas Collinsas baudų metimais sugebėjo sušvelninti skirtumą, ketvirtis baigėsi varžovų šūviu iš toli – 26:10.

Per dvi minutes trukusią pertraukėlę „Žalgirio“ treneriai sugebėjo rasti tinkamus žodžius savo auklėtiniams, kurie pradėjo demonstruoti brandesnį krepšinį. Po T.Klimavičiaus metimo iš po krepšio ir dviejų tolimų Mindaugo Kuzminsko šūvių skirtumas kiek aptirpo (18:32). Mantui Kalniečiui pridėjus efektingą dėjimą, o T.Klimavičiui vėl pasižymėjus iš arti komandas skyrė tik dešimt taškų (22:32). Laikas bėgo, o žalgiriečiai apsukų nemažino – T.Watsonui sumetus baudas, o M.Kalniečiui rezultatyviu reidu atsakius į Ramūno Šiškausko metimą švieslentėje degė skaičiai 28:34. Nors „Žalgiris“ gynyboje kartais suklysdavo, puolimas tai kompensavo – Pauliui Jankūnui ir M.Kalniečiui pataikius po tritaškį iš CSKA turėto 16 taškų pranašumo liko tik trys – 40:37. Po akimirkos kapitonas P.Jankūnas rezultatyviai užbaigė kontrataką, kuri prasidėjo M.Begičiaus bloku varžovui, o po pirmosios dvikovos dalies komandas skyrė tik taškas – 39:40.

Trečiajame ketvirtyje „Žalgiris“ ir toliau tęsė pradėtą darbą bei po Artūro Milaknio tikslaus šūvio iš tolimos distancijos išsiveržė į priekį (44:42). Tiesa, varžovai rankų nuleisti nebuvo linkę. Abi komandos įsivėlė į pakankamai greitą ir chaotišką žaidimą, kuriame geriau jautėsi Rusijos klubas, per kelias minutes įgijęs šešių taškų pranašumą – 52:46. CSKA spurtą nutraukė po krepšiu puikiai sužaidęs M.Begičius (48:52), tačiau aikštelės šeimininkai taip pat rado atsaką (54:48). Tomo Delininkaičio tikslus šūvis iš toli akimirkai sumažino žalgiriečių atsilikimą iki 51:54, deja, apsiginti ir šį kartą nepavyko (51:60). Netrukus CSKA pranašumas vėl išaugo iki dviženklio (62:51), tačiau – neilgam. T.Delininkaitis pataikė sudėtingą tolimą metimą (54:62), o du taškus iš po krepšio pridėjo Omaras Samhanas (56:62) ir M.Kuzminskas (58:64). Kėliniui tašką padėjo gražus M.Kalniečio reidas – 60:66.

Lemiama rungtynių dalis startavo itin sudėtingu tiksliu tolimu Aleksandro Čapino metimu paskutinę atakos laiko sekundę (63:66). Travisui Watsonui atkovojus kamuolį po netikslaus tolimo M.Pociaus šūvio ir pelnius du taškus su pražangą ekipas skyrė tik du taškai (66:68), o pasižymėjus M.Begičiui kauniečiai alsavo CSKA krepšininkams tiesiai į nugarą (68:69). Nors CSKA atsakė tiksliais baudų metimais, T.Delininkaičio trečiasis tritaškis rezultatą išlygino (71:71). Svarbiu momentu rusams pavyko kiek nutolti (75:71), tačiau baudų metimus šaltakraujiškai realizavo M.Pocius (73:75). Šeimininkai atakoje vėl rinko taškus nuo baudų metimų linijos, tuo tarpu M.Begičius prametė abi baudas (73:77). Kauniečiai dar mėgino pakovoti dėl pergalės, tačiau tam pritrūko laiko. Galutinis rezultatas – 73:79.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: