Kauno

Eurolygos „Top 16“ burtų ceremonija vyks gruodžio 28 dieną, tačiau dėl dviejų gana ryškių burtų apribojimų galima iš anksto prognozuoti būsimas grupes.

Tinklalapiui „BasketNews.lt“ išanalizavus visus įmanomus variantus, paaiškėjo, kad Kauno „Žalgiris“ pateks į vieną iš penkių įmanomų grupių.

Eurolygos „Top 16“ burtai neleidžia komandoms iš tų pačių reguliariojo sezono grupių dar kartą susitikti „Top 16“ etape, nebent tai yra neišvengiama. Tuo pačiu ribojamos ir tos pačios šalies ekipų žaidimas vienoje grupėje, tačiau pirmenybė teikiama išvengti vienos grupės ekipų.

Kadangi pirmajame ir antrajame krepšelyje nėra pasikartojančių šalių komandų (pirmame krepšelyje – turkai, rusai, ispanai, antrame – graikai, Izraelis ir italai), bet kuri pirmojo krepšelio komanda gali susitikti su bet kuria antrojo krepšelio komanda (išskyrus tos pačios grupės ekipas).

Tai reiškia, kad, pavyzdžiui, „Fenerbahce Ulker“ turi tiek pat galimybių susitikti tiek su „Panathinaikos“, tiek su „Maccabi“, tiek su „Montepaschi“ ir t.t.

Tačiau nuo trečio krepšelio jau pradeda veikti apribojimai pagal burtų kriterijus, leidžiantys sudaryti įmanomus scenarijus.

Iš viso yra įmanoma 16 skirtingų grupių scenarijų, o penkiuose iš jų figūruoja „Žalgiris“. Visi įmanomi kauniečių variantai:

1 variantas: „Žalgiris“, „Fenerbahce Ulker“, „Maccabi“, „Uniks“
2 variantas: „Žalgiris“, „Real“, „Olympiakos“, „Uniks“
3 variantas: „Žalgiris“, „Real“, „Montepaschi“, „Bennet“.
4 variantas: „Žalgiris“, „Barcelona“, „Olympiakos“, „Anadolu Efes“
5 variantas: „Žalgiris“, „Barcelona“, „Maccabi“, „Bennet“.

Trečio varianto atveju vienoje grupėje atsidurtų dvi italų komandos. Toks scenarijus įmanomas, nes būtų vengiama tos pačios grupės komandų pasikartojimo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: