(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Liepos 2 dieną Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas susitiko su Lietuvos futbolo federacijos (LFF) atstovais, su kuriais aptarė S. Dariaus ir S. Girėno stadiono atnaujinimo galimybes. Įgyvendinus Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) keliamus reikalavimus stadionams, Kaunas būtų vienintelis miestas Lietuvoje, kuriame galėtų vykti tarptautinės futbolo varžybos.

LFF atstovų teigimu, šiais metais UEFA patvirtino patikslintas stadionų taisykles, privalomas visoms 53 organizacijos narėms. Taisyklėse nurodoma, jog oficialios nacionalinių rinktinių varžybos gali vykti tik ne žemesnį nei 3 UEFA kategorijos statusą turinčiame stadione, o klubiniai UEFA Čempionų lygos bei Europos lygos susitikimai – 4 kategorijos stadionuose.

LFF prezidento Liutauro Varanavičiaus teigimu, išanalizavus šalies stadionų būklę, investicijų į Kauno stadioną reikėtų mažiausiai, kad būtų pasiektas geriausias rezultatas. Du trečdalius lėšų pasirengusi skirti Lietuvos futbolo federacija.

„Mūsų specialistai įvertino pagrindinių šalies stadionų atitikimą naujosioms UEFA taisyklėms. Kaunas išties atrodo patraukliai dėl daugelio priežasčių, tačiau atlikta studija ir preliminarus rekonstrukcijos projektas rodo, kad investicijų suma gali siekti 4 mln. litų. Federacija pasirengusi skirti 2,7 milijonus. Tikimės, kad likusią dalį skirs miestas“, – sakė L. Varanavičius.

Miesto metas A. Kupčinskas patikino imsiąsis visų reikalingų priemonių, kad šis projektas neaplenktų Kauno.

„Jeigu Lietuvos futbolo federacija pasiryžusi sumokėti du trečdalius numatomo remonto sumos, Kauno miesto savivaldybė kitų metų biudžete tikrai ras likusią remontui reikalingų pinigų sumą. Mes suprantame, kad miestas turi remti ne tik krepšinį, bet turi prisidėti ir prie kitų sporto šakų vystymo. Be to, tarptautinės varžybos pritraukia daug turistų, kurie yra nemaža pagalba miesto verslininkams ir papildomos įplaukos į miesto biudžetą“, – susitikimo metu kalbėjo meras A. Kupčinskas.

LFF atstovai Kauno miesto vadovams pristatė ir preliminarią būsimo stadiono projekto viziją. Daugiausiai dėmesio skiriama žiūrovų patogumui ir saugumui užtikrinti, sanitariniams mazgams atnaujinti, papildomoms darbo vietoms žiniasklaidai įrengti, svarbių asmenų tribūnai atnaujinti. Svarstoma galimybė įrengti ir papildomą 700 vietų tribūną su administracinėmis patalpomis. Tačiau šiems darbams reikėtų pritarimo iš paveldo specialistų.

Miesto ir LFF vadovai aptarė artimiausius darbus ir dar šį mėnesį ketina pasirašyti jungtinės veiklos sutartį. L. Varanavičiaus teigimu, jeigu pavyktų įgyvendinti S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos projektą, LFF įsipareigotų bent 5 metus nacionalinės futbolo rinktinės varžybas rengti Kaune.

Aušra Kriaučiūnaitė Partikienė
Bendrųjų reikalų departamento vyriausioji specialistė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: