Ketinama griežtinti kasinėjimo (žemės) darbų taisykles
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

„Norime matyti, kad visi kasinėjimo darbai mieste būtų atliekami kokybiškai, todėl to ir reikalausim“, – griežtą poziciją išsakė mero pavaduotojas Kęstutis Kriščiūnas.

Kauno mieste kasinėjimo darbai atliekami nekokybiškai, nėra jokios kontrolės dėl savavališkų darbų, todėl Kauno miesto savivaldybė nusprendė ryžtingai spręsti vieną aktualiausių problemų mieste – griežtinti mieste vykdomų kasinėjimo darbų taisykles.

Per metus išduodama nemažai leidimų, kurie leidžia vykdyti žemės kasinėjimo darbus mieste – tvarkyti įgriuvas, remontuoti įkritusius šulinius, tiesti vandentiekį ir t. t. Taip pat kasinėjimo darbai atliekami ir įvairiausių avarinių situacijų metu.

Kasinėjimo (žemės) darbai – viena iš statinio statybos bendrųjų darbų rūšių, kai statybos reikmėms kasamas gruntas, pilamas atvežtinis gruntas ar atliekami požeminiai darbai.

Daug kritikos dėl nekokybiškai atliekamų darbų rangovai sulaukia iš UAB „Laboratorinių bandymų centras“, kurie atlieka darbų ekspertizes.
„Mums skaudu, kad mokesčių mokėtojų pinigai naudojami netinkamai, su jais elgiamasi atžagariai.

Nesvarbu ar tai bus privati bendrovė, ar savivaldybės įmonė – jos darbus privalo daryti tik kokybiškai, kad nereikėtų jų taisyti ir dar papildomai už tai mokėti“, – kritikos negailėjo mero pavaduotojas Kęstutis Kriščiūnas.

Artimiausiu metu miesto vadovai peržiūrės šiuo metu galiojančias kasinėjimo (žemės) darbų Kauno miesto savivaldybės viešojo naudojimo teritorijoje jos ar jos dalies atitvėrimo arba eismo joje apribojimo taisykles bei pasiūlys, kaip geriau jas patobulinti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: