(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Trečiadienį Kauno miesto savivaldybės kolegijos svarstė galimybę žemės sklype, esančiame Taikos pr. 131, įkurti „Kauno Sporto miestelį“. Savivaldybė kartu su kitomis sporto organizacijomis tam turėtų įsteigti viešąją įstaigą.

„Sporto miestelis“ galėtų įsikurtų 10,6669 ha žemės plote, kurį šiuo metu patikėjimo teise valdo Kauno apskrities viršininko administracija. Žemės nuomos sutartis sudaryta su Kauno sporto klubu „Gintaras“, subnuomos sutartys – su Lietuvos kultūrizmo federacija ir Kauno apskrities beisbolo klubu.

Pastatas (buitinis pastatas), kiti statiniai (inžineriniai), kiemo statiniai, esantys
Taikos per. 131, Kaune, patikėjimo teise priklauso Kauno miesto savivaldybei, o panaudos teise perduoti Kauno sporto klubui „Gintaras“.

Miesto taryba dar 2008 m. liepos 17 d. priėmė sprendimą, kuriuo sutiko perimti iš Kauno sporto klubo „Gintaras“ patikėjimo teisę naudojamą pastatą ir kitus kiemo statinius, esančius Taikos pr. 131. Taip pat įpareigojo Administracija kreiptis į Kauno apskrities viršininką dėl „Sporto miesteliui“ įkurti skirto žemės sklypo detaliojo plano rengimo.

Tačiau Kauno sporto klubas „Gintaras“ pateikė ieškinį Kauno miesto savivaldybei dėl minėto sprendimo kai kurių punktų panaikinimo. Šiuo metu vyksta teisminiai procesai.

Kauno miesto savivaldybė svarsto galimybes kartu su Kauno sporto klubu „Gintaras“, Kauno apskrities beisbolo klubu ir Lietuvos kultūrizmo federacija steigti viešąją įstaigą „Kauno Sporto miestelis“.

Įsteigta viešoji įstaiga galėtų apjungtų numatomo statyti uždaro lengvosios atletikos maniežo, profesinių mokyklų mokomosios sporto bazės, sporto ir sveikatingumo komplekso, beisbolo aikštės ir kitų sporto objektų veiklą.

„Tai mūsų turtas, tačiau kitos suinteresuotos pusės taip lengvai neleidžia mums rengti teritorijos detaliojo plano, todėl šiuo metu ir vyksta teisminiai procesai. Jeigu nuspręstume kartu su sporto organizacijomis steigti viešėją įstaigą, lengviau išsispręstų visi ginčai“, – kalbėjo Administracijos direktorius Vygantas Gudėnas.

Kolegijos nariai nuogąstavo, kad po viešosiose įstaigos steigimo Savivaldybė gali likti su nieku, o sporto klubai dar ir perimtų Savivaldybės turtą į savo rankas.

Meras Andrius Kupčinskas pasiūlė, kad galimos viešosiose įstaigos steigimo galimybes įvertintų Teisės departamentas ir pateiktų siūlymus, kaip tinkamai parengti steigimo dokumentus. Mero manymu, reikėtų įvertinti galimybę, kad steigėjais būtų tik Savivaldybė ir Lietuvos kūno kultūros akademija. Departamento pateiktus pasiūlymus svarstys Tarybos komitetai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: