(c) Zalgiris.lt archyvo nuotr.

Šiuo metu oficialioje Eurolygos interneto svetainėje krepšinio gerbėjai iš viso pasaulio renka Eurolygos dešimtmečio žaidėjų dešimtuką. Tarp kandidatų yra net keturi krepšininkai savo karjeroje ne vienus metus praleidę Kauno „Žalgirio“ gretose.

Rinkimuose, kuriuose internautų balsai sudarys 25 proc. galutinio rezultato, net trys žalgiriečiai šiuo metu (pirmadienio 16.00 val. duomenimis) patenka į geriausiųjų dešimtuką. Aukščiausią vietą iš jų užima legendinis krepšininkas, dabartinis Kauno „Žalgirio“ prezidentas Arvydas Sabonis. Savo balsą jam pirmadienio vidurdienį buvo atidavę 10 019 gerbėjų, o tai sudaro 4,6 proc. visų balsų bei leidžia mėgautis aukšta ketvirtąja vieta.

Nežymiai nuo jo atsilieka rezultatyviausias visų laikų Eurolygos žaidėjas, „Žalgirio“ marškinėlius ir šiame sezone vilkintis Marcusas Brownas. Už šį žalgirietį balsavo jau 8477 krepšinio mylėtojai (3,9 proc.), tai charizmatiškajam amerikiečiui suteikia penktąją vietą.

Į geriausiųjų dešimtuką taip pat patenka ir didžiausio naudingumo koeficiento Eurolygos rungtynėse rekordo savininkas buvęs „Žalgirio“ kapitonas Tanoka Beardas. Už jį balsuota 6225 kartus (2,9 proc.).

Be jau paminėtų „Žalgirio“ buvusių ar esamų žaidėjų tarp kandidatų patekti į dešimtuką yra ir kartu su „Žalgiriu“ 1999 metais Eurolygoje triumfavęs legionierius Tyusas Edney.

Dešimtuke šiuo metu pirmauja du Lietuvos publikai puikiai pažįstami krepšininkai – Šarūnas Jasikevičius (15 030 balsų, 6,9 proc.) bei Ramūnas Šiškauskas (13 166 balsų, 6,0 proc.). Geriausiųjų dešimtuke tvirtas pozicijas turi ir buvęs Lietuvos rinktinės snaiperis Arvydas Macijauskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: